Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Πτολεμαΐδα: To Δημοτικό Ωδείο συμμετέχει σε κινηματογραφική ταινία για τον Λιγνίτη

1λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: To Δημοτικό Ωδείο συμμετέχει σε κινηματογραφική ταινία για τον Λιγνίτη

Το πρώτο μέρος της κινηματογραφικής ταινίας, που πραγματεύεται την Εξόρυξη του λιγνίτη, την Βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής και τις Ιστορίες Ανθρώπων που συμπορεύτηκαν με τον «μαύρο χρυσό», παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με τη ΔΕΗ Α Ε, ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, με την κινηματογράφηση της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαϊδας στον ομώνυμο Ατμοηλεκτρικό Σταθμό.

Σύμφωνα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή  Λάζαρο Τσαβδαρίδη η παιδική χορωδία με μαέστρο τη Νικολέττα Παπάζογλου, συνέπραξε, σε δύο επίπεδα στην καλλιτεχνική αυτή συνεργασία, στο πρώτο, να παράξει αυτοσχεδιαστικά και να ερμηνεύσει την πρωτότυπη μουσική της ταινίας και σε δεύτερο επίπεδο, να αποτελέσει τον «μουσικό» αφηγητή της βιομηχανικής Ιστορίας της περιοχής, ύστερα  από «εξοντωτικές» πολύμηνες πρόβες και προετοιμασία.

Το υλικό, σε πρώτη φάση, ηχογραφήθηκε και στη δεύτερη φάση κινηματογραφήθηκε. Η πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας υπολογίζεται στα μέσα Σεπτεμβρίου και συζητείται το ενδεχόμενο, να γίνει στην Πτολεμαΐδα. Θα προβληθεί από τη διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα ταξιδέψει σε φεστιβάλ, γενικότερα σε χώρους που θα επιλέξει η ΔΕΗ για την προώθηση της, ενώ, η ταινία θα τύχει και παγκόσμιας προβολής.

 

 

.ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *