Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Σύλλογος Πολυτέκνων Εορδαίας : Η ΗΜΈΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΈΡΑΣ και της “ΗΡΩΙΚΉΣ ΠΟΛΎΤΕΚΝΗΣ ΜΑΝΑΣ”

2λ ανάγνωσης
Σύλλογος Πολυτέκνων Εορδαίας : Η ΗΜΈΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΈΡΑΣ και της "ΗΡΩΙΚΉΣ ΠΟΛΎΤΕΚΝΗΣ ΜΑΝΑΣ"
Σήμερα γιορτάζουν οι μητέρες, οι γυναίκες που έχουν αναλάβει μια τιμητική αποστολή.
Καλούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα σήμερα ,να φέρουν στον κόσμο παιδιά ,να τα αναθρέψουν με τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του τόπου. Να τους μιλήσουν για την οικογένεια ,τις εθνικές και θρησκευτικές μας ρίζες και παραδόσεις, αυτές που αποτελούν το συνδετικό κρίκο στη διάδοσή των γενεών.
Κι ακόμη περισσότερο ,οι ηρωίδες πολύτεκνες μητέρες που δεν φοβούνται τις στατιστικές και τις δυσοίωνες προβλέψεις ,δεν αποθαρρύνονται από την σκληρή καθημερινότητα ,ούτε ακόμα και από την αδιαφορία της πολιτείας και την απουσία στήριξης του πιο υγιούς μέρους της κοινωνίας, δηλαδή της πολύτεκνης οικογένειας.
➡️Φέτος η πολύτεκνη μάνα γιορτάζει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες,της ανεργίας,της ακρίβειας,της οικονομικής εξαθλίωσης ,βλέποντας τα παιδιά της να μην έχουν εργασία και να μεταναστεύουν καθώς το 65% των νέων μας είναι άνεργοι έχοντας χάσει το πενιχρό επίδομα που λάμβανε ως ελάχιστο αντίτιμο των κόπων της από την πολιτεία που αντί να την τιμά,την καταδικάζει αφού τα παιδιά της τα έκανε φορολογικό τεκμήριο _ έχοντας σημαντικά αυξημένο κόστος ανατροφής των παιδιών της και πλήθος χαρατσιών να καταφθάνουν και να την απειλούν_ μη μπορώντας να έχει τα παιδιά της που φοιτούν σε ΑΕΊ στην ίδια πόλη ,καθώς το Υπουργείο Παιδείας κατάργησε τις μεταγραφές που δεν είχαν κανένα κόστος στο Κράτος _ χωρίς να λαμβάνει πλέον την τιμητική “πολύτεκνη σύνταξη”των 102€ το μήνα από μια Πολιτεία που πριν μερικά χρόνια της υποσχέθηκε ότι αυτή θα είναι ισόβια, αναγνωρίζοντας την προσφορά της, χωρίς καμία άλλη ηθική ή υλική αναγνώριση από το κράτος για την προσφορά της.
Έστω και έτσι η πολύτεκνη μητέρα συνεχίζει τον αγώνα και ελπίζει.
➡️Η ενίσχυση της “Πολύτεκνης Μητέρας” είναι υποχρέωση της Πολιτείας κατοχυρωμένη συνταγματικά και αποτελεί μέτρο δημογραφικής πολιτικής. και ΌΧΙ ελεημοσύνη!
❣️. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ σε κάθε ΜΗΤΈΡΑ.
Μαρία Αντωνιάδου
Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
1
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *