Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Αθ.Κώτσιος: Η 1η Μάη είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα. Οι ανάγκες και οι καθημερινές εργασιακές δυσκολίες των εργαζομένων είναι πολλές και απαιτούνται άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις.

3λ ανάγνωσης
Αθ.Κώτσιος: Η 1η Μάη είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα. Οι ανάγκες και οι καθημερινές εργασιακές δυσκολίες των εργαζομένων είναι πολλές και απαιτούνται άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις.
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ, Επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας και Στέλεχος της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Κίνησης “ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ” στην Εθνική τράπεζα, με δήλωσή του για την Εργατική Πρωτομαγιά αναφέρει τα εξής:
Η 1η Μάη είναι απεργία !
Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και στα συλλαλητήρια των συνδικάτων.
Η 1η του Μάη είναι μέρα αφιερωμένη σε όσους έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν καθημερινούς και σκληρούς αγώνες για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.
Η 1η Μάη είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα.
Πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες, που οι ανάγκες και οι προσδοκίες των εργαζόμενων είναι άμεσες, συγκεκριμένες, και πολλαπλά οξυμένες, απαιτούνται εξίσου άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις.
Μαζί για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.
Διεκδικούμε:
– Αποτελεσματικά μέτρα για τον έλεγχο του πληθωρισμού, την καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.
– Αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των μισθών και των συντάξεων.
– Βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, εστιασμένη στην παραγωγή, τη γνώση και στις ανάγκες της εθνικής μας οικονομίας.
– Ισχυρό και Σύγχρονο Κοινωνικό Κράτος, που θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες και θα αναβαθμίζει την εργασία, το περιβάλλον, τους θεσμούς, τα δημόσια αγαθά και την ποιότητα ζωής για όλους.
– Αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων που αποδυναμώνουν τη θέση των εργαζόμενων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.
– Ενίσχυση – υπογραφή και επέκταση των κλαδικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.
– Προστασία του ωραρίου, του ελεύθερου χρόνου και του δικαιώματος αποσύνδεσης των εργαζομένων, με σωστή εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για όλους.
– Οι Τράπεζες να παίξουν αποτελεσματικά και υπεύθυνα τον ρόλο τους στην ανάπτυξη, στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.
– Να μπεί φραγμός στη συρρίκνωση του κλάδου μας, που οδηγεί σε αποκλεισμό των ευάλωτων ομάδων, των δύσβατων περιοχών και των τοπικών κοινωνιών από την πρόσβαση στα τραπεζικά καταστήματα.
– Ομαλή μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Με έγκαιρη ενημέρωση και διαβούλευση,  με συμμετοχή των εργαζομένων στα οφέλη της τεχνολογικής προόδου.
– Μέτρα αντιμετώπισης των αποσχίσεων και της «εργολαβικής» εργασίας, με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των αντίστοιχων εργαζομένων.
Συνδικάτα χωρίς δημοκρατία δεν γίνεται όπως και δημοκρατία χωρίς συνδικάτα.
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αθ.Κώτσιος: Η 1η Μάη είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα. Οι ανάγκες και οι καθημερινές εργασιακές δυσκολίες των εργαζομένων είναι πολλές και απαιτούνται άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις.
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *