Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

ΣΥΡΙΖΑ: Στον Νέο Κόσμο τα γραφεία «6 συν 6» και «Ομπρέλας» – Άνοιγμα στον Πέτρο Κόκκαλη και νέα ΚΟ από τη Δευτέρα

3λ ανάγνωσης
ΣΥΡΙΖΑ: Στον Νέο Κόσμο τα γραφεία «6 συν 6» και «Ομπρέλας» - Άνοιγμα στον Πέτρο Κόκκαλη και νέα ΚΟ από τη Δευτέρα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες μεταξύ των βουλευτών και των κορυφαίων στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, προετοιμάζοντας την επάνοδό τους στην κεντρική πολιτική σκηνή άμεσα, μέσα από την νέα τους Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, οι οποίες επισφράγισαν τη διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες, τα στελέχη τόσο της ομάδας «6 συν 6», όσο και της «Ομπρέλας» αναμένεται να στεγαστούν στο εξής σε νέο χώρο, με το «στρατηγείο» του νέου φορέατους να εντοπίζεται στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Εκτός από τα κομματικά γραφεία, ωστόσο, που έχουν «τσεκαριστεί» στη λίστα των εκκρεμοτήτων του νέου πολιτικού εγχειρήματος, στις άμεσες εκκρεμότητες συγκαταλέγονται:

  • · Το όνομα του νέου φορέα
  • · Η κατανομή των κοινοβουλευτικών ρόλων
  • · Ο προσδιορισμός της φυσιογνωμίας του και
  • · Το ιδεολογικό στίγμα

 

Για το τελευταίο, ένα περίγραμμα έδωσε χθες σε ανάρτησή του το μέλος της ομάδας «6 συν 6», Νίκος Μπίστης, περιγράφοντας πως «είναι προφανής η ανάγκη για ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς με μεγάλη δόση Οικολογίας και φεμινισμού». Ωστόσο, τόσο το όνομα, όσο και οι κοινοβουλευτικοί ρόλοι θα αποφασιστούν οριστικά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσουν από κοινού τα κορυφαία στελέχη της ομάδας «6 συν 6» και της «Ομπρέλας», «κλειδώνοντας» τις οριστικές αποφάσεις, καθώς μέλημά τους αποτελεί η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα να τεθεί σε λειτουργία από την ερχόμενη Δευτέρα. «Δεν έχει γίνει αυτή η συζήτηση», άλλωστε, απάντησε χθες στα περί του ονόματος στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra o βουλευτής, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας για το εάν θα επιθυμούσε σε αυτό να υπάρχει η λέξη «Αριστερά» σε αυτό πως «θεωρώ πως ναι, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να το εκφράσεις».

Πριν από την ονοματοδοσία, όμως, απαραίτητο βήμα για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι η ένωση των 9 βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν χθες με τους Πέτη Πέρκα και Ευκλείδη Τσακαλώτο, εξέλιξη που εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει, καθώς συνεδρίασε χθες το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη η «Ομπρέλα», σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά της, υπό το βάρος των καταιγιστικών εξελίξεων.

«Όλο το προοδευτικό φάσμα»

Ως επικρατέστερος για τη θέση του Προέδρου της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαντάζει ο Βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 χθες εξήγησε πως «πρώτος μας στόχος είναι η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ώστε με μια παρουσία μαχητική και τεκμηριωμένη, να ασκήσουμε προγραμματική αντιπολίτευση και να ξεδιπλώσουμε την προγραμματική μας πρόταση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο». Επιπλέον, ο κ. Χαρίτσης σκιαγράφησε το ιδεολογικό περίγραμμα του νέου σχήματος, λέγοντας πως «θέλουμε μια Αριστερά που θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της και θα διεκδικήσει και πάλι την εξουσία. Που θα απευθυνθεί σε όλο το προοδευτικό φάσμα και θα συνενώσει τις δυνάμεις της με τις δυνάμεις από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας αλλά και από τον χώρο κινημάτων».

 

 

 

.protothema.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *