Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης : Έχω κάτι να σας πω…

1λ ανάγνωσης
Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης : Έχω κάτι να σας πω...
Η κλιματική αλλαγή έχει συνέπειες στον πρωτογενή τομέα της Εορδαίας.
Το επάγγελμα του αγρότη και του κτηνοτρόφου ανήκουν στην κατηγορία του ελεύθερου επαγγέλματος με το ρίσκο των καιρικών συνθηκών να είναι βασικός παράγοντας στην απόδοση της παραγωγής τους.
Η αλλαγή του κλίματος έχει επηρεάσει τις παραδοσιακές καλλιέργειες και η αποδοτικότητα τους φθίνει χρόνο με το χρόνο.
Μια πιθανή στροφή σε νέες καλλιέργειες θα ήταν πιθανότατα μια λύση, όμως για να γίνει αυτό χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις .
Ο δήμος Εορδαίας σε άμεση συνεργασία με αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις και να δώσει ώθηση για νέες καλλιέργειες και αποδοτικότερη παραγωγή τόσο στον αγροτικό όσο και στο κτηνοτροφικο τομέα.
Η δημιουργία ενός φράγματος που θα συγκεντρώνει νερό από τις ανεκμετάλλευτες πηγές στο Βέρμιο (περιοχή κοινότητας Ερμακιάς) το οποίο μέσο αρδευτικών καναλιών θα διοχετεύει τον κάμπο της νοτιοανατολικής Εορδαίας και τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, είναι μια προοπτική και ένα πολύτιμο εργαλείο για τον πρωτογενή τομέα.
Σίγουρα ένα τέτοιο έργο είναι κοστοβορο όμως είναι μια λύση που θα κρατήσει την πρωτογενή παραγωγή και θα προσθέσει θέσεις εργασίας που τόσο ανάγκη έχει η Εορδαία.
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
0
+1
3
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *