Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Κοζάνη: Με 47 ομάδες, ο Πανελλήνιος διαγωνισμός κυπρίνου στη λίμνη Πολυφύτου

2λ ανάγνωσης
Κοζάνη: Με 47 ομάδες, ο Πανελλήνιος διαγωνισμός κυπρίνου στη λίμνη Πολυφύτου

Κοζάνη: Με 47 ομάδες, ο Πανελλήνιος διαγωνισμός κυπρίνου στη λίμνη Πολυφύτου


Από κάθε γωνιά της Βορείου Ελλάδας αλλά και χώρες του εξωτερικού έφτασαν οι ερασιτέχνης ψαράδες, για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό κυπρίνου που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων Κοζάνης στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, προσελκύοντας περισσότερα από 130 άτομα.

Συνολικά 47 ομάδες πήραν μέρος στον τριήμερο Πανελλήνιο διαγωνισμό ερασιτεχνικού ψαρέματος και τοποθέτησαν τα σύγχρονα καλάμια τους κατά μήκος της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου, στην Κοζάνη σε μια έκταση 20 χιλιομέτρων, μέσα σ ένα μαγευτικό τοπίο, για να διεκδικήσουν τον τίτλο του κυπελλούχου φτάνοντας από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Μαζί τους και οι οικογένειές τους, που κατασκήνωσαν για το τριήμερο των αγώνων, απολαμβάνοντας την φύση μαγικά τοπία και το αγαπημένο τους σπορ όλοι μαζί. Άλλωστε το ψάρεμα για τους λάτρεις του είδους είναι τρόπος ζωής. Οικοδεσπότης ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων Κοζάνης που εδώ και 21 χρόνια διοργανώνει τους αγώνες ψαρέματος.

Κοζάνη: Με 47 ομάδες, ο Πανελλήνιος διαγωνισμός κυπρίνου στη λίμνη Πολυφύτου

Από παππού σε εγγονό, η υπόθεση του ερασιτέχνη ψαρά που θα αποκαλύψει όλα τα μυστικά των 50 και πλέον ετών εμπειρίας στην νεότερη γενιά, όπως στην περίπτωση του κ. Τάκη Πάπιστα που μαζί με τον 10χρονο Δημήτρη συμμετείχαν όλες τις μέρες του διαγωνισμού, με τον υπερσύχρονο εξοπλισμό του.

Μπορεί ο καιρός να μην βοήθησε και η ψαριά για τις ανάγκες του διαγωνισμού να μην ήταν καλή, παρ’ όλα αυτά το γριβάδι των 9 κιλών και 800 γραμμαρίων μπορεί και να φέρει την νίκη στον διαγωνισμό που συνολικά οι ερασιτέχνες ψαράδες έπιασαν 140 κιλά κυπρίνου και στην συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους όπως ο αγώνας απαιτεί.

Οι ερασιτέχνες αλιείς στα καλύτερά τους για μια ακόμη φορά αφού μπορούν και χαίρονται το αγαπημένο τους χόμπι επιδεικνύοντας τα καλάμια ψαρέματος τελευταίας τεχνολογίας και κυρίως το μέγεθος και το βάρος του ψαριού που θα πιάσουν. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη φορά που θα ξανασυναντηθούν σε αντίστοιχες διοργανώσεις που οι Σύλλογοι των ερασιτεχνών ψαράδων διοργανώνουν ανά την Ελλάδα.

 

 

 

.ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *