Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Ελληνογερμανική Ανταλλαγή Εμπειρογνωμόνων | Ένα Βήμα Μπροστά: Η Ανάπτυξη της Υπαίθρου και ο Ρόλος των Νέων

2λ ανάγνωσης
Ελληνογερμανική Ανταλλαγή Εμπειρογνωμόνων | Ένα Βήμα Μπροστά: Η Ανάπτυξη της Υπαίθρου και ο Ρόλος των Νέων

Ελληνογερμανική Ανταλλαγή Εμπειρογνωμόνων | Ένα Βήμα Μπροστά: Η Ανάπτυξη της Υπαίθρου και ο Ρόλος των Νέων

 

Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών σε συνεργασία με τον γερμανικό φορέα Jugendzentren Köln gGmbH διοργάνωσαν την Ελληνογερμανική Ανταλλαγή Εμπειρογνωμόνων  ‘’Ένα Βήμα Μπροστά: Η Ανάπτυξη της Υπαίθρου και ο Ρόλος των Νέων’’ στις Πρέσπες από τις 3 μέχρι και τις 9 Ιουνίου.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της νεολαίας, της επιχειρηματικότητας και του οικοτουρισμού από τη Γερμανία, τις Πρέσπες, το Λέχοβο, το Νεστόριο και το Βελβεντό αντάλλαξαν καλές πρακτικές και δόμησαν προτάσεις με στόχο να συμβάλουν στην ολιστικά βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου υπό ένα πρίσμα που ενδυναμώνει τα νέα άτομα που κατοικούν ή/και επιθυμούν να κατοικήσουν σε αυτή.

 

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες του προγράμματος είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την τοπική πραγματικότητα των Πρεσπών πραγματοποιώντας συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες καθώς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, μια σημαντική παράμετρος για να δομηθούν διαδικασίες που βασίζονται στις ανάγκες της τοπικής κοινότητας.

 

Επιπλέον, τόσο τα άτομα που συμμετείχαν στο έργο όσο και κάτοικοι της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την έννοια του ήπιου τουρισμού, το πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και την έννοια της ανθεκτικότητας των παιδιών και των νέων στην ύπαιθρο.

 

Η διεξαγωγή του προγράμματος ανέδειξε τις ποικίλες δυνατότητες ανάπτυξης του κοινωνικού, πολιτισμικού και οικονομικού κεφαλαίου των περιοχών της υπαίθρου, ενώ παράλληλα έθεσε βάσεις για τα επόμενα βήματα και δράσεις που θα ενισχύσουν την προαναφερθείσα συνθήκη.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Πρεσπών για την υποστήριξη του έργου και την παραχώρηση των χώρων διεξαγωγής των εργαστηρίων και τους εμπειρογνώμονες του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, Γραφείο Θεσσαλονίκης, του Αριστοτελείου πανεπιστημίου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Η Ελληνογερμανική Ανταλλαγή Εμπειρογνωμόνων ‘’Ένα Βήμα Μπροστά: Η Ανάπτυξη της Υπαίθρου και ο Ρόλος των Νέων’’ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ελληνογερμανική Ανταλλαγή Εμπειρογνωμόνων | Ένα Βήμα Μπροστά: Η Ανάπτυξη της Υπαίθρου και ο Ρόλος των Νέων Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ελληνογερμανική Ανταλλαγή Εμπειρογνωμόνων | Ένα Βήμα Μπροστά: Η Ανάπτυξη της Υπαίθρου και ο Ρόλος των Νέων

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο