Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε καφετέρια της Πτολεμαΐδας που λειτουργούσε μετά τις 12 το βράδυ -900 έλεγχοι την Πέμπτη

2λ ανάγνωσης
Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε καφετέρια της Πτολεμαΐδας που λειτουργούσε μετά τις 12 το βράδυ -900 έλεγχοι την Πέμπτη

900 έλεγχοι διενεργήθηκαν από την αστυνομική διεύθυνση στην Π.Ε. Κοζάνης την πρώτη μέρα των περιοριστικών μέτρων και για το ωράριο των καταστημάτων και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε καφετέρια της Πτολεμαΐδας που λειτουργούσε μετά τις 12 το βράδυ και παράλληλα σφραγίζεται το κατάστημα για τρεις μέρες. Πέρα όμως από το πρόστιμο και την αναστολή λειτουργίας η ιδιοκτήτρια μεταφέρθηκε στο αυτόφωρο για εξύβριση κατά των αστυνομικών, οπότε υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις.

Συστάσεις δόθηκαν σε δεκάδες πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα με την αιτιολογία ότι δεν ήξεραν , δεν ακούσανε ότι ήταν υποχρεωτική. Από την Παρασκευή θα επιβάλλονται πρόστιμα των 150 ευρώ σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα, όπως συνέβη την Τέταρτη σε τρεις πολίτες, έναν από το Ν. Κοζάνης και δύο από το Ν. Καστοριάς μεταξύ 1.000 ελέγχων που διενεργήθηκαν.

Αναφέρουμε τα μέτρα που ισχύουν ως τη Δευτέρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Ιωάννα Παπαδημητρίου-prlogos.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
5 Σχόλια
  • Να μείνεις στον πολιστισμό τότε και να μην ξαναέρθεις εδώ για διακοπούλες. Και για να λες οτι μετά τις 12 πίνουμε ποτό αρα και εσύ τα ήπιες τα ποτάκια σου….μετά τις 12, αλλιώς δεν θα το ήξερες…

  • Εσύ από ποια “πολιτισμένη” χώρα είσαι κ κρίνεις την Ελλάδα κ τους Έλληνες;
    Τις ΗΠΑ τις κατατάσσεις στις πολιτισμένες χώρες;
    Γιατί 15 μέρες εκεί τις 12 έβγαινα κ έπινα ποτά μέχρι το ξημέρωμα.
    Τα ίδια κ στην Αγγλία,τα ίδια κ στην Ολλανδία τα ίδια κ στην Ιταλία κ την Ισπανία.
    Επί σχεδόν 4 μήνες (Μάρτιο- Ιούνιο) το 90% του κόσμου στην Ελλάδα τηρούσε κατά γράμμα τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.
    Θες χρήση μάσκας;
    Θες κλείσιμο μαγαζιών;
    Θες όριο στα άτομα που έμπαιναν στα μαγαζιά;
    Θες αποστάσεις σε μαγαζιά κ υπηρεσίες;
    Θες αποχή από συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους;
    Κ γι’αυτό τον Ιούνιο είχαν σχεδόν μηδενιστεί τα κρούσματα , οι νεκροί ήταν ελάχιστοι σε σχέση με άλλες χώρες ,είχαν αδειάσει τα νοσοκομεία κ το όλο θέμα με τον covid 19 είχε αντιμετωπιστεί καλύτερα σχεδόν από το σύνολο όλων των χωρών της ΕΕ.
    Μετά ΚΆΠΟΙΟΙ τραγικοί από την Κυβέρνηση κ μετά από πιέσεις κ εκβιασμούς των tour operators αποφάσισαν ότι “έπρεπε” να ανοίξουν τα σύνορα ώστε να έρθετε εσείς οι “πολιτισμένοι” που κ καλά τηρείται τα μέτρα κ είστε υπεύθυνοι πολίτες να κάνετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα.
    Κ επειδή από το όνομα σε κόβω για Σκανδιναβία μεριά για πες μας πως πήγε το σχέδιο με την ανοσία της αγέλης;;ΟΛΑ ΚΑΛΆ;;
    Για πες μας πόσο υπεύθυνος πολίτης μπορεί κάποιος που ενώ στην χώρα του έχουν παρθεί επιλεκτικά μέτρα μόνο για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού κ ενώ αυτός ουσιαστικά μπορεί να έχει τον ιό σηκώνεται κ πάει διακοπές σε μια χώρα που υπάρχουν καθολικά μέτρα κουβαλώντας τον ιό σε μια καθαρή κοινωνία;;
    Το ότι όλως τυχαίως από εκείνη την εποχή δλδ από τότε που άνοιξαν τα σύνορα κ μετά, τα κρούσματα άρχισαν πάλι να ανεβαίνουν,τα νοσοκομεία να γεμίζουν ξανά κ ο αριθμός των νεκρών να ανεβαίνει καθημερινά σου λέει κάτι;
    Το ότι η κατάσταση ξέφυγε γιατί εσείς οι “υπεύθυνοι” πολίτες ήρθατε στην χώρα μας κουβαλώντας τον ιό ξανά στα μέρη μας, γιατί χωρίς πρώτα να έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις μπαινατε στα αεροπλάνα σου λέει κάτι;;
    Γιατί ενώ ΣΑΣ επέβαλαν καραντίνα 48 ωρών μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα ΕΣΕΊΣ την κοπανουσατε κ κάνατε τις διακοπές σας κανονικά δείχνει σοβαρούς, υπεύθυνους κ πολιτισμένους ανθρώπους;;
    Γιατί στα club κ στα beach bar ΕΣΕΊΣ δεν τηρουσατε ΚΑΝΈΝΑ μέτρο γιατί είχατε έρθει διακοπές κ θέλατε να περάσετε καλά.
    ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ.
    Το μέχρι τι ώρα θα βγω κ θα πίνω το ποτό μου ή τον καφέ μου θα το κρίνω εγώ κ κανείς άλλος αρκεί να τηρώ του κανόνες που έχουν επιβληθεί από τους υπεύθυνους.
    Όταν την επόμενη μέρα είμαι στην ώρα μου στην δουλειά μου κ βγάζω κανονικό πρόγραμμα δουλεύοντας οχι 8 αλλά 10 κ 11 ώρες κ είμαι απολύτως παραγωγικός κανείς δεν μπορεί να μου πει τπτ, πόσο μάλλον ΚΆΠΟΙΟΣ που δεν δουλεύει 60+ ώρες την εβδομάδα όπως οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα.
    ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΎΠΝΟ ΤΏΡΑ .

  • stis politismenes xores,klinoun 12 xoris koronoio.stin ellada prepi n pioume to poto meta tis 12 ,giati mexri tis 12 pinoume ,kai mexri 21:00kimomaste!ti xora!! na min diamartirete i ptolemaida ,giati tis liges meres pou emina ,den pitharxouse kinis se tipota!tora pou peftoun ta prostima kala eianai?

  • Δεν ξέρω καν για ποια επιχείρηση γίνεται ο λόγος αλλά: Ως επαγγελματίας θα ήθελα και κάποια στιγμή το κράτος να κάνει αρχικά σύσταση και αν η επιχείρηση δεν συμμορφωθεί προς το νόμο να προχωράει σε πρόστιμα. Είναι γεγονός ότι σου ρίχνουν το πρόστιμο και τρέχεις στα δικαστήρια να το απαλλαγείς. Μήπως μπορούσε να γίνει νωρίτερα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *