Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Ανακοίνωση ΝΑΡ – Για την επίσκεψη της Περιφερειακής Αρχής στην Γερμανία

4λ ανάγνωσης
Ανακοίνωση ΝΑΡ - Για την επίσκεψη της Περιφερειακής Αρχής στην Γερμανία

Οργάνωση Δ. Μακεδονίας

Γραφειο Τύπου

 Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει» το μελάνι από την συμφωνία της περιφερειακής αρχής και κυβέρνησης στα σχέδια καταστροφής της περιοχής με το κλείσιμο των εργοστασίων της ΔΕΗ, και τα «κοράκια» των μνημονίων προσκαλούνται από τον Κασαπίδη στην περιοχή μας, κατά την διάρκεια της συνοδείας του  Μητσοτάκη στην Γερμανία  για Business as usual.  «…Ο κ. Κασαπίδης προσκάλεσε  τον Υπουργό Οικονομίας του κρατιδίου του Βραδεμβούργου κ. Steinbach να επισκεφτεί τη Δυτική Μακεδονία, πρόσκληση  την οποία και αποδέχτηκε, ενώ συγχρόνως πρότεινε στον Περιφερειάρχη τεχνική συνάντηση με τεχνοκράτες για εξειδίκευση των θεμάτων. Στο πλαίσιο αυτό  έγινε λόγος για συγκεκριμένες επενδύσεις  στην Δυτική Μακεδονία στον τομέα της πράσινης και της ψηφιακής τεχνολογίας, της ενέργειας, της αγροδιατροφής, των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών καθώς και του οικοτουρισμού…..»

Τι έχει να προσφέρει ο Κασαπίδης -σαν ντίλερ συμφερόντων -στον Υπουργό οικονομίας και τους κεφαλαιούχους του πιο ισχυρού κρατιδίου της Γερμανίας και της ΕΕ ;

  • Την Εφαρμογή των 714 αντεργατικών μνημονιακών νόμων και εφαρμογών που από κοινού μερίμνησαν να ψηφίσουν οι Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
  • Εχουν να προσφέρουν 25.000 ειδικευμένους «πρώην» εργαζόμενους στην Ενέργεια που θα δουλεύουν σε καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) με απολαβές 500€.
  • Έχουν να προσφέρουν μια πλήρως ιδιωτικοποιημένη και ξεπουλημένη μπιρ παρα ΔΕΗ που θα εξασφαλίζει – από όσα εργοστάσια μείνουν- αυξημένη κερδοφορία ειδικό φορολογικό και επενδυτικό καθεστώτος που να αφορά φορολογικές απαλλαγές, διευκολύνσεις κατά την εγκατάσταση, εγγυήσεις και πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία των επιχειρήσεων.
  • Την διαχείριση και το φάγωμα των 6δις που διεκδικούν για την απολιγνητοποίηση. Τσάμπα επενδύσεις άλλες κερδοφόρες και άλλες …απλα για να φαγωθούν τα χρήματα με την εγγύηση της ΕΕ. Τσάμπα γη αερα νερα στους πολυεθνικούς ντόπιους και ξένους ομίλους και…χαντρες καθρεφτάκια στους ….ιθαγενείς.
  • «Βρώμικες» ΑΠΕ που θα τις χρυσοπληρώνουμε μέσω του ΕΤΜΕΑΡ θα είναι τσάμπα για τους «επενδυτές» και θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη και σταθερή κερδοφορία του κεφαλαίου. Με τις ΑΠΕ δεν μειώθηκαν οι εκπομπές CO2, αλλά εκτινάχθηκαν οι τιμές του ρεύματος, το ηλεκτρικό δίκτυο έγινε προβληματικό, υπάρχει έλλειψη ισχύος, ανάγκη παρεμβάσεων και διακοπές. Τσιφλίκι 200.000στρ. στην πλήρως ιδιωτικοποιημένη  ΔΕΗ για την απρόσκοπτη δημιουργία επενδύσεων Φ/Β κλπ.
  • Τέλος και το σημαντικότερο την πλήρη συμφωνία τους  -παρα την λεκτική διαφωνία- στα σχέδια (ιδιωτικοποίηση-«δίκαιη» μετάβαση – ΕΟΖ) όλου του τοπικού κράτους και των παρατάξεων τους (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ) στην Περιφέρεια και Δήμους (βλέπε σχετικά Θέσεις & Προτάσεις της  ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για μια Δίκαιη Μετάβαση στη Μεταλιγνιτική εποχή) (Θέσεις παρατάξεων Καρυπίδη -Ζεμπιλιάδου)  που αποτελούν αντιγραφή των στόχων του κεφαλαίου για την περιοχή.

Απέναντι σε αυτόν τον -εσμο μεγαλόσχημων παραγόντων  Απαιτείται σήμερα μαζικός, συλλογικός αγώνας για την διεκδίκηση όλων αυτών που μας στερούν (ΕΕ-κυβερνήσεις )για μόνιμη σταθερή δουλειά, δουλειά  για ολους για την προστασία της του περιβάλλοντος και της ζωής μας. Οριζόντιος συντονισμός και κοινές δράσεις των συλλογικοτήτων των σωματείων της περιοχής για να εξασφαλίσουν το μέλλον ενάντια και στους τοπικούς παράγοντες που συνηγορούν στα σχέδια Κυβέρνησης – ΕΕ. Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα η να συμμετάσχουν σε όσες υπάρχουν(ΕΝΕΡΓEIA SOS) να συντονισθούμε οριζόντια με τα υπάρχοντα σωματεία της περιοχής έτσι ώστε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας μακριά από αυτούς που μας τις στερούν. Με όλους αυτούς που πάλευαν και παλεύουν κόντρα στην καταστροφική πολιτική κυβερνήσεων, Ε.Ε., κεφαλαίου για τις επενδύσεις, την ενέργεια, το δημόσιο χώρο, το φυσικό περιβάλλον στο όνομα των επενδύσεων, της ανάπτυξης.

Νόμος των καπιταλιστών και του πολιτικού κατεστημένου είναι η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με κάθε τρόπο. Χρέος μας να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική που καταστρέφει ανθρώπους και φύση, να διαλέξουμε το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ρήξης.

 

Κοζάνη 10-3-2020

 

 

 

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *