Μαγιορκίνης: Τότε θα πετάξουμε τις μάσκες-Τι είπε για τις μεταλλάξεις

Μαγιορκίνης: Τότε θα πετάξουμε τις μάσκες-Τι είπε για τις μεταλλάξεις

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΥΓΕΙΑ

Μαγιορκίνης: Τότε θα πετάξουμε τις μάσκες-Τι είπε για τις μεταλλάξεις

Για την εξέλιξη της πανδημίας καθώς και για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες, μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στο MEGA.

Όπως είπε ο Καθηγητής Επιδημιολογίας στο MEGA, «όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να φορούν τις μάσκες. Οι ειδικοί παρατηρούν τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία βελτιώνονται, προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε θα καταργηθούν οι μάσκες».

Σε ερώτηση για το εάν θα αποχωριστούμε τις μάσκες την 1η Ιουνίου, ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι «αυτό βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση. Για να δούμε μήπως δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κάποιους κλειστούς χώρους. Δεν υπάρχει κάποια απόφαση για συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν έχει καταλήξει η συζήτηση».

Ο ίδιος τόνισε ότι «η συζήτηση γίνεται για να δούμε πώς κινούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είναι μία κατάσταση ακόμα ρευστή. Είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που βλέπουμε ύφεση».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης υποστήριξε ακόμη ότι «υπάρχουν δύο μεταλλάξεις της Όμικρον που είδαμε να αυξάνονται στη Νότια Αφρική. Είναι μία κατάσταση που ακόμα δεν την ξέρουμε, δεν την κατανοούμε πλήρως. Τα παγκόσμια στοιχεία όμως είναι καλά, έχουν πέσει τα κρούσματα σε ιστορικό χαμηλό και οι θάνατοι το ίδιο».

Όπως είπε, «η πιο δυνατή περίοδος για τον κορονοϊό είναι ο Οκτώβριος, οπότε και η θερμοκρασία πέφτει και ο κόσμος συγχρωτίζεται σε κλειστούς χώρους».

Ο κ. Μαγιορκίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενισχυτικές δόσεις μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με στόχο να «προλάβουν» τον Οκτώβριο, όμως η πρόταση αυτή δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida