Κατατέθηκε η τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα – Ποιοι μπορούν να κάνουν τη θεραπεία

Κατατέθηκε η τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα - Ποιοι μπορούν να κάνουν τη θεραπεία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Κατατέθηκε η τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Ποιοι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση στην θεραπεία αυτή σύμφωνα με την διάταξη αυτή.

 

Η τροπολογία αυτή αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Παρασκευή 1/10.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα η θεραπεία για τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν έχει πάρει έγκριση, το γεγονός ότι παρήγαγε θετικά αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές του Αυγούστου οδήγησε το Υπουργείο Υγείας να εισάγει τροπολογία σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι η χορήγηση τους μπορεί να δοθεί σαν προληπτική θεραπεία της βαριάς νόσησης στους covid ασθενείς.

Έτσι, η  διάταξη δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει τα μονοκλωνικά αντισώματα, παρόλο που είναι στο στάδιο της πρώιμης πρόσβασης και προβλέπει και το εγκριτικό όργανο που θα βγάλει τις σχετικές ενδείξεις.

monoklwnika

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την τροπολογία η χρήση της θεραπείας θα αφορά στα πρώτα στάδια της νόσησης με σκοπό να αποφευχθεί η βαριά νόσηση αλλά έχει κατά βάση παρηγορητική χρήση. Η χορήγηση τους μπορεί να αφορά σε ασθενείς οι οποίοι ήδη νοσηλεύονται και πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση στα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι το στάδιο της νόσου και τα υποκείμενα νοσήματα του ασθενή. 

Επίσης, για την χορήγησή τους πρέπει να είναι σύμφωνη η επιστημονική γνώμη της Επιτροπής Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων . Η θεραπεία αυτή είναι δυνατή μόνο στο πλαίσιο ομαδικού προγράμματος και θα πρέπει να έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα θεραπευτικά σχήματα.

Πλεύρης από Βουλή: «Δεν αποτελούν τη λύση»

Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας τόνισε χθες από το βήμα της Βουλής για τα μονοκλωνικά αντισμώματα ότι «δεν αποτελούν τη λύση, που νομίζουν ορισμένοι, ότι ξαφνικά μοιράζουμε στον κόσμο μονοκλωνικά αντισώματα και αντιμετωπίζει (τη νόσο).

Αποτελεί αντιεπιστημονική προσέγγιση να δίναμε αυτά τα φάρμακα εντός των ΜΕΘ», είπε ο κ. Πλεύρης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι εξωφρενικό, οι άνθρωποι που λένε το ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο -κάτι που αποτελεί ψέμα καθώς είναι δοκιμασμένα και έχουν όλες τις εγκρίσεις-, είναι οι ίδιοι που λένε, φέρτε τις θεραπείες, που είναι πράγματι, ακόμα και τώρα, σε εγκριτικό στάδιο.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το μήνυμα που πρέπει να σταλθεί στους πολίτες δεν πρέπει να είναι πήγαινε να αρρωστήσεις και, εάν έχεις τις ενδείξεις, θα πάρεις ένα φάρμακο που ενδεχομένως δεν έχει εγκριθεί, για να σωθείς. Αυτό που πρέπει να λέμε στον κόσμο είναι, εμβολιάσου για να μη νοήσεις ή εάν νοσήσεις, η νοσηλεία σου να μην είναι βαριά.

Παράταση συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, κίνητρα για αναισθησιολόγους για εφημερίες

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης την κατάθεση άλλης τροπολογίας για την εξάμηνη παράταση των συμβάσεων όλου του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022, καθώς και για τη θέσπιση κινήτρου σε αναισθησιολόγους, ύψους 250 ευρώ, για εφημερίες σε νοσοκομεία εκτός Αθηνών και αντίστοιχη δυνατότητα, για ένα εξάμηνο, και σε ιδιώτες αναισθησιολόγους να μπορούν να κάνουν εφημερίες στο ΕΣΥ με 250 ευρώ.

paratash

APOZHMIWSH

Πράγματι κατατέθηκε η σχετική τροπολογία η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και στην ΙΦΕΤ ενώ παράλληλα προβλέπεται η μετακίνηση προσωπικού των Τ.Ο.Μ.Υ.

Επιπλέον, με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι ο εμβολιασμός πολιτών κατά της νόσου Covid -19 μπορεί να γίνει κατ’οίκον αλλά και από τον ΕΟΔΥ.

 

 

CORONA

 

 

 

 

 

 

news4health.gr

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΝΗ: Από Τρίτη οι δηλώσεις εργοδοτών για τα rapid test των ανεμβολίαστων
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΕΡΓΑΝΗ: Από Τρίτη οι δηλώσεις εργοδοτών για τα rapid test των ανεμβολίαστων

ΕΡΓΑΝΗ: Από Τρίτη οι δηλώσεις εργοδοτών για τα rapid test των ανεμβολίαστων   Από την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου θα μπορούν οι εργοδότες- επιχειρήσεις να

Διαβάστε περισσότερα »
Γιώργος Μπουλμπασάκος: «Οι παρελάσεις είναι τα νέα κορωνοπάρτι» (video)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μπουλμπασάκος: «Οι παρελάσεις είναι τα νέα κορωνοπάρτι» (video)

Γιώργος Μπουλμπασάκος: «Οι παρελάσεις είναι τα νέα κορωνοπάρτι» (video) «Δώσαμε ένα λάθος σήμα με την απόλυτη ελευθερία στους εμβολιασμένους ότι η πανδημία τελείωσε» Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, Διευθυντής της

Διαβάστε περισσότερα »
Ο πλαστικός χειρούργος Α.Εξαδάκτυλος υπονόησε ότι οι ανεμβολίαστοι ίσως έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ο πλαστικός χειρούργος Α.Εξαδάκτυλος υπονόησε ότι οι ανεμβολίαστοι ίσως έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο

Ο πλαστικός χειρούργος Α.Εξαδάκτυλος υπονόησε ότι οι ανεμβολίαστοι ίσως έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο (Ανανέωση από αρχικό κείμενο – 13:08) Μια αδιανόητη δήλωση έκανε ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθώς υπονόησε

Διαβάστε περισσότερα »
Τα lockdown «εκτόξευσαν» τις καταθλιπτικές διαταραχές σε όλον τον πλανήτη
ΥΓΕΙΑ

Τα lockdown «εκτόξευσαν» τις καταθλιπτικές διαταραχές σε όλον τον πλανήτη

Τα lockdown «εκτόξευσαν» τις καταθλιπτικές διαταραχές σε όλον τον πλανήτη Υπολογίστηκαν 53,2 εκατομμύρια επιπλέον περιπτώσεις μείζονος καταθλιπτικής συνδρομής παγκοσμίως Πραγματικό σοκ για την ψυχική υγεία των πολιτών είναι η περίοδος του κορωνοϊού και ειδικά

Διαβάστε περισσότερα »
Γκάγκα: Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα – Τρίτη δόση θα κάνουν πιθανότατα όλες οι ηλικίες
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Γκάγκα: Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα – Τρίτη δόση θα κάνουν πιθανότατα όλες οι ηλικίες

Γκάγκα: Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα – Τρίτη δόση θα κάνουν πιθανότατα όλες οι ηλικίες   Γκάγκα: Θα έχουμε δύσκολο χειμώνα – Τρίτη δόση θα κάνουν πιθανότατα όλες οι ηλικίες Για

Διαβάστε περισσότερα »
Εμβόλια: Έρχεται τρίτη δόση και στους κάτω των 50
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Εμβόλια: Έρχεται τρίτη δόση και στους κάτω των 50

Εμβόλια: Έρχεται τρίτη δόση και στους κάτω των 50 Τι ανακοινώθηκε για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και στους κάτω των 50 ετών. Όλα όσα

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida