Η «θαυματουργή» θεραπευτική ρίζα -Από ποιες ασθένειες προστατεύει

Η «θαυματουργή» θεραπευτική ρίζα -Από ποιες ασθένειες προστατεύει

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αποτελεί μια από τις πιο γνωστές ρίζες με θεραπευτική δράση που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα και θεωρείται πανάκεια για κάθε νόσο. Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι συστατικά του παρεμποδίζουν την μετάσταση των κυττάρων καρκίνου του πνεύμονα.

Δείτε ποια ρίζα είναι

Το τζίνσενγκ ή αλλιώς Panax ginseng είναι φυτό γνωστό από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν πανάκεια για όλες τις ασθένειες, εξού και η ελληνική ονομασία «πάναξ». Οι Κινέζοι, που το καλλιεργούν εδώ και χιλιάδες χρόνια, το αποκαλούν «jin-chen», που σημαίνει «σαν άνθρωπος», επειδή η ρίζα του έχει τη μορφή ανθρώπινου σώματος.

Το τζίνσενγκ χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και αιώνες. Σήμερα, η έρευνα αποκαλύπτει πόσο αποτελεσματικό είναι το τζίνσενγκ ως θεραπευτικό μέσο.

 Πρόσφατα ερευνητική ομάδα από την Κορέα «μπήκε στο παιχνίδι» της έρευνας για την θεραπευτική ρίζα, ανακαλύπτοντας ότι το κόκκινο τζίνσενγκ έχει ανασταλτικές επιδράσεις έναντι της μετάστασης του καρκίνου του πνεύμονα.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Επιστημών και Τεχνολογίας της Κορέας (KIST) ανέφερε ότι μια κοινή μελέτη που διενήργησαν οι Δρ. Jungyeob Ham και Δρ. Hyeonseok Ko από το Ιατρικό Κέντρο της Σεούλ και δημοσίευσαν στο Journal of Ginseng Research, αποκάλυψε πως δύο συστατικά του κόκκινου τζίνσενγκ, τα Rk1 και Rg5, μπορούν να καταστείλουν σημαντικά τη μετάσταση του καρκίνου του πνεύμονα.

Ο Δρ. Ham από το KIST ανέπτυξε μια νέα μέθοδο επεξεργασίας μικροκυμάτων για το κόκκινο τζίνσενγκ που βασίζεται στην ίδια θεωρία λειτουργίας του φούρνου μικροκυμάτων, η οποία σε σύγκριση με τις υπάρχουσες μεθόδους επεξεργασίας, όπως ο επαναλαμβανόμενος ατμός και η ξήρανση, αυξάνει τη συγκέντρωση τριών βασικών ενεργών συστατικών, των Rg3, Rk1 και Rg5, κατά περισσότερες από 20 φορές.

Προηγουμένως η ερευνητική ομάδα είχε δείξει ότι το κόκκινο τζίνσενγκ που παρήχθη μέσω αυτής της μεθόδου επεξεργασίας μικροκυμάτων, την οποία οι επιστήμονες ονόμασαν KmxG, είναι αποτελεσματική κατά του καρκίνου του προστάτη, του τραχήλου της μήτρας και του δέρματος και έχει προστατευτικές ιδιότητες εναντίον της νεφρικής βλάβης που προκαλούν τα φάρμακα. Η τεχνολογία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της ανάπτυξης για εμπορευματοποίηση.

Αντίθετα με τα φυσιολογικά κύτταρα, που πεθαίνουν όταν χωρίζονται από τον αρχικό τους ιστό, τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλους ιστούς όπου εισβάλλουν και αναπτύσσονται, σε μια διαδικασία που λέγεται μετάσταση. Το TGF-β1, μια κυτοκίνη πρωτεϊνών που λειτουργεί ως σηματοδοτική ουσία στο σώμα, προκαλεί μετάσταση του καρκίνου του πνεύμονα και ενισχύει την ανάπτυξη ιδιοτήτων παρόμοιων με αυτές των βλαστοκυττάρων στα καρκινικά κύτταρα.

Η ερευνητική ομάδα από το KIST χορήγησε Rk1 και Rg5 (βασικά συστατικά του κόκκινου τζίνσεγκ KmxG) στα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα και έδειξε ότι και τα δύο αυτά συστατικά ανέστειλαν αποτελεσματικά τις διάφορες διαδικασίες που σχετίζονται με την καρκινική μετάσταση που προκαλείται από το TGF-β1.

«Παρόλο που είχε ήδη φανεί ότι τα συστατικά του κόκκινου τζίνσενγκ εξοντώνουν τα καρκινικά κύτταρα, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει ότι τα συστατικά αυτά έχουν και άλλες αντικαρκινικές επιδράσεις και μπορούν να αναστείλουν τη μετάσταση του καρκίνου του πνεύμονα.

Αυτό παρέχει επιστημονικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε μελλοντική ανάπτυξη αντικαρκινικών φαρμάκων προερχόμενων από φυσικά προϊόντα. Καθώς μπορούμε να ελέγξουμε το περιεχόμενο ενεργών συστατικών του κόκκινου τζίνσενγκ χρησιμοποιώντας μεθόδους επεξεργασίας μικροκυμάτων, όπως αυτή που παρήγαγε το KmxG, ίσως είναι πιθανό να αναπτυχθούν εξατομικευμένα λειτουργικά υλικά για διάφορες παθήσεις», καταλήγει ο Δρ. Ham.

Πηγή: ygeiamou

Δείτε Επίσης

Γιώργος Μπουλμπασάκος: «Οι παρελάσεις είναι τα νέα κορωνοπάρτι» (video)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μπουλμπασάκος: «Οι παρελάσεις είναι τα νέα κορωνοπάρτι» (video)

Γιώργος Μπουλμπασάκος: «Οι παρελάσεις είναι τα νέα κορωνοπάρτι» (video) «Δώσαμε ένα λάθος σήμα με την απόλυτη ελευθερία στους εμβολιασμένους ότι η πανδημία τελείωσε» Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, Διευθυντής της

Διαβάστε περισσότερα »
Τα lockdown «εκτόξευσαν» τις καταθλιπτικές διαταραχές σε όλον τον πλανήτη
ΥΓΕΙΑ

Τα lockdown «εκτόξευσαν» τις καταθλιπτικές διαταραχές σε όλον τον πλανήτη

Τα lockdown «εκτόξευσαν» τις καταθλιπτικές διαταραχές σε όλον τον πλανήτη Υπολογίστηκαν 53,2 εκατομμύρια επιπλέον περιπτώσεις μείζονος καταθλιπτικής συνδρομής παγκοσμίως Πραγματικό σοκ για την ψυχική υγεία των πολιτών είναι η περίοδος του κορωνοϊού και ειδικά

Διαβάστε περισσότερα »
Διεθνές ΜΜΕ παραδέχτηκε επίσημα πως εξαπάτησε το κοινό με ψεύτικους ασθενείς και ψεύτικες ΜΕΘ
ΥΓΕΙΑ

Διεθνές ΜΜΕ παραδέχτηκε επίσημα πως εξαπάτησε το κοινό με ψεύτικους ασθενείς και ψεύτικες ΜΕΘ

Διεθνές ΜΜΕ παραδέχτηκε επίσημα πως εξαπάτησε το κοινό με ψεύτικους ασθενείς και ψεύτικες ΜΕΘ   Το καναδικό CBC προχώρησε σε μια πολύ σημαντική παραδοχή που διαμορφώνει αλλιώς πλέον το τοπίο

Διαβάστε περισσότερα »
Ακμή ενηλίκων: Ποιες είναι οι βασικές αιτίες (εικόνες)
ΥΓΕΙΑ

Ακμή ενηλίκων: Ποιες είναι οι βασικές αιτίες (εικόνες)

Ακμή ενηλίκων: Ποιες είναι οι βασικές αιτίες (εικόνες)   Η ακμή δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο των εφήβων αλλά και των ενηλίκων, ειδικά των γυναικών, που εξακολουθούν να έχουν ακμή και

Διαβάστε περισσότερα »
Άσκηση: Τι συστήνουν οι ειδικοί όταν είσαι κρυωμένος
ΥΓΕΙΑ

Άσκηση: Τι συστήνουν οι ειδικοί όταν είσαι κρυωμένος

Άσκηση: Τι συστήνουν οι ειδικοί όταν είσαι κρυωμένος Αν το κρυολόγημα σας δεν είναι τέτοιο που να σας «ξαπλώσει» στο κρεβάτι, θα μπορείτε να είστε σε θέση να συμμετάσχετε σε

Διαβάστε περισσότερα »
Ευάγγελος Γιαμαρέλλος- «Αισιόδοξο» το φάρμακο κατά της Covid-19
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ευάγγελος Γιαμαρέλλος- «Αισιόδοξο» το φάρμακο κατά της Covid-19

Ευάγγελος Γιαμαρέλλος- «Αισιόδοξο» το φάρμακο κατά της Covid-19   Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο χαρακτήρισεο ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευάγγελος Γιαμαρέλλος , το το φάρμακο “Ανακίρνα” για τη θεραπεία

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida