Διπλό self test για κορονοϊό και γρίπη: Πώς γίνεται και πόσο κοστίζει

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Διπλό self test για κορονοϊό και γρίπη: Πώς γίνεται και πόσο κοστίζει
Έφτασε στην Ελλάδα το διπλό self test που ανιχνεύει και κορονοϊό και γρίπη – Όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Έφτασαν ήδη και στη χώρα μας τα διπλά self test που μπορούν να ανιχνεύσουν ταυτόχρονα και τον κορονοϊό και τη γρίπη Α και Β τύπου.

Ο τρόπος διενέργειας των νέων self test δεν διαφέρει από αυτόν που μάθαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, απλά τώρα αντί για μία θυρίδα υποδοχή σταγονών, πάνω στην πλακέτα του τεστ, υπάρχουν δύο.

Παίρνουμε, δηλαδή, το δείγμα από τη μύτη με μια ειδική μπατονέτα και έπειτα ρίχνουμε ορισμένες σταγόνες στη θυρίδα για τον covid και ορισμένες στην άλλη, για τη γρίπη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, στην πρώτη θυρίδα του κορονοϊού θα εμφανιστεί μία κόκκινη γραμμή κάτω από το γράμμα Τ, ενώ στην περίπτωση της γρίπης, εάν είναι τύπου Β, η γραμμή θα εμφανιστεί στο συγκεκριμένο γράμμα και, εάν είναι τύπου Α, στο αντίστοιχο γράμμα.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα self test υπάρχουν στα φαρμακεία προς πώληση μόνο και όχι προς εκτέλεση, καθώς δεν είναι νόμιμο να γίνει το τεστ από φαρμακοποιό.

Tα διπλά self test θεωρούνται αξιόπιστα ως προς τα αποτελέσματά τους, ενώ η τιμή ενός διπλού self test κυμαίνεται από 4,5 έως 8 ευρώ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!