Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Όχι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Μπούρινο

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Όχι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Μπούρινο

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Όχι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Μπούρινο


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης εκφράζει την αντίθεση του στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αιολικού πάρκου στο Μπούρινο.

Στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης δεν είναι φυσικά οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για εργασία και φθηνή ενέργεια, αλλά τα υψηλά κέρδη της εταιρείας, η οποία θα δει τις αξίες των μετοχών της να φουσκώνουν.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Και αυτή η επένδυση αλλά και όλες όσες έχουν γίνει σήμερα στον τομέα των ΑΠΕ είχαν ως μόνο στόχο την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλίων του ρεύματος και των κατασκευών. Αντίθετα οι εργατικές λαϊκές οικογένειες πληρώνουν πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα, βλέπουν το φυσικό περιβάλλον να καταστρέφεται.

Τώρα θέλουν να καταστρέψουν τον Μπούρινο που αποτελεί ανάσα ζωής για τους εργαζόμενους και τους νέους της περιοχής μας. Το αιολικό πάρκο που σχεδιάζεται θα έχει πολλαπλές κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τα εργατικά λαϊκά στρώματα.

Η επένδυση που σχεδιάζεται αποδεικνύεται ότι τσαλαπατούν κάθε περιβαλλοντική διάταξη που υπήρχε και προστάτευε ακόμα και κάποιες περιοχές Natura. Αυτή η επένδυση προχωράει με την σφραγίδα της ΕΕ και την σύμφωνη γνώμη τον ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που πρόσφατα στο ευρωκοινοβούλιο ψήφισαν οδηγία για επιτάχυνση των επενδύσεων ΑΠΕ ακόμα και σε περιοχές Natura.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας καλεί όλα τα μέλη του, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά σε όλες τις μορφές διαμαρτυρίας που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους μαζικούς συλλόγους και σωματεία των εργαζομένων, με τους ορειβατικούς συλλόγους, με σκοπό να ματαιώσουμε την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Μπούρινο.

Απάντηση σε αυτή την πολιτική και την λεηλασία του φυσικού πλούτου από τις εταιρίες  είναι «Ενέργεια – κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα». Να μην δεχτούμε να καταπατηθούν ανεξέλεγκτα τα βουνά της χώρας για τα κέρδη των λίγων

 

Κοζάνη 10.3.2023

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!