Υπογράφτηκε το έργο διασύνδεσης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με τη νέα μονάδα Πτολεμαΐδα V της ΔΕΗ

Υπογράφτηκε το έργο διασύνδεσης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με τη νέα μονάδα Πτολεμαΐδα V της ΔΕΗ

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Υπογράφτηκε το έργο διασύνδεσης τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με τη νέα μονάδα Πτολεμαΐδα V της ΔΕΗ

Υπογράφηκε σήμερα 18/7/2022 από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.ΤΗ.Π. κ. Καρακασίδη Δημήτριο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. κ. Δόντη Νικόλαο, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V» ΤΗΣ ΔΕΗ» (Α.Μ. 03/2019), με συμβατικό τίμημα 5.275.423,83 € (δεν χρεώνεται ΦΠΑ) και συνολική προθεσμία περαίωσης 365 ημερολογιακές ημέρες.

Η προκήρυξη της σύμβασης του έργου με προϋπολογισμό δημοπράτησης 6.368.000,00 €, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 03/12/2021.

Αντικείμενο του  έργου είναι η κατασκευή νέου αντλιοστασίου κυκλοφορίας νερού του συστήματος μεταφοράς θερμικής ενέργειας από τη νέα Μονάδα V του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ και η μετατροπή του υφιστάμενου κεντρικού αντλιοστασίου της ΔΕΤΗΠ, προκειμένου να είναι δυνατή η μεταφορά και η μετάδοση της θερμικής ισχύος των 140 MWth από τη Μονάδα V, προς το δίκτυο της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή κτιρίου μηχανοστασίου τηλεθέρμανσης στον αύλειο χώρο της Μονάδας V, στο οποίο θα εγκατασταθεί εξοπλισμός φίλτρανσης, πλήρωσης κατεργασμένου νερού και προστασίας έναντι υπερθερμοκρασίας και υπερπίεσης. Αναλυτικά στοιχεία για τη διακήρυξη του έργου και τα τεύχη δημοπράτησης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.ΤΗ.Π, στον παρακάτω σύνδεσμο : https://tpt.gr/διακηρυξεισ-2021.

Έχοντας προηγηθεί οι υπογραφές των συμβάσεων εκτέλεσης των έργων : α) του αγωγού μεταφοράς, συμβατικού προϋπολογισμού 13.543.108,39 €, την 25/11/2021 και β) των εγκαταστάσεων παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth στη Μονάδα V του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, συμβατικού προϋπολογισμού 4.853.300,00 €, για το 1ο στάδιο, την 30/5/2022 (θα ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπογραφή του 2ου σταδίου υλοποίησης, προϋπολογισμού 4.505.000,00 €), ολοκληρώνεται σήμερα κατά το μεγαλύτερο μέρος η συμβατοποίηση των απαραίτητων έργων, για την τροφοδότηση της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με θερμική ενέργεια από τη νέα Μονάδα V του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.

Όλα τα παραπάνω έργα, μετά από επίπονες προσπάθειες του Δημάρχου Εορδαίας κ. Πλακεντά Παναγιώτη και της Διοίκησης της Δ.Ε.ΤΗ.Π. εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται ως ενιαία πράξη με κωδικό ΟΠΣ 5077046 και τίτλο «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ V ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ», από το Ε.Π. «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με την αναμενόμενη ολοκλήρωση των έργων το φθινόπωρο του 2023, υλοποιείται ο στρατηγικός στόχος της Δ.Ε.ΤΗ.Π για την συνέχιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, μετά την παύση λειτουργίας των Μονάδων ΙΙΙ και IV του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, με την τροφοδότησή της από τη Μονάδα V του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Δ.Ε.ΤΗ.Π.

 

ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged