Στην τελική ευθεία η λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ “Πτολεμαΐδα 5”

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Στην τελική ευθεία η λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ “Πτολεμαΐδα 5”

Το δριμύ ψύχος των ημερών έχει περιορίσει τη διαθεσιμότητα αρκετών λιγνιτικών μονάδων, λόγω της μειωμένης ποιότητας καυσίμου, με το μερίδιο του λιγνίτη στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας μας να εμφανίζεται αυξημένο κατά περίπου 5%. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗΠτολεμαΐδα 5, στη Δυτική Μακεδονία.

Το δριμύ ψύχος των ημερών έχει περιορίσει τη διαθεσιμότητα αρκετών λιγνιτικών μονάδων, λόγω της μειωμένης ποιότητας καυσίμου, με το μερίδιο του λιγνίτη στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας μας να εμφανίζεται αυξημένο κατά περίπου 5%. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ, Πτολεμαΐδα 5, στη Δυτική Μακεδονία.

Ωστόσο, ορισμένες άλλες πληροφορίες θέλουν τη λειτουργία αυτής της λιγνιτικής μονάδας αρχές Μαρτίου. Η μονάδα αυτή έχει συνολική ισχύ 660 MW, 140 εκ των οποίων θα δοθούν στην τηλεθέρμανση της πόλης της Πτολεμαΐδας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι εργασίες για τη σύνδεση του αγωγού του Πτολεμαΐδα 5 με την πόλη βρίσκονται στο 50% και εκτιμάται ότι μέχρι το καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Στην τελική ευθεία η λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ “Πτολεμαΐδα 5”
ertnews.gr

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!