Πτολεμαΐδα: Τρείς διαφορετικές ιώσεις ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τα παιδιά

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Τρείς διαφορετικές ιώσεις ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τα παιδιά

Πτολεμαΐδα: Τρείς διαφορετικές ιώσεις ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τα παιδιά


Τρείς διαφορετικές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση το διάστημα αυτό με τα παιδιά, συγκριτικά με τους ενήλικες, να είναι πιο ευάλωτα, γιατί εκτός από τα συμπτώματα της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, κάνουν θραύση τα αναπνευστικά προβλήματα.

Γιατροί και φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «μεγάλη παιδική νοσηρότητα», αναμένοντας
τις εξελίξεις των επόμενων τριών μηνών. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός των σοβαρών ελλείψεων των φαρμάκων, με την Αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Ελισσάβετ Δερβενιωτάκη, να αναφέρει πως λείπουν πολλά εισπνεόμενα και άλλα σκευάσματα για παιδιά, όπως και τα εισπνεόμενα φάρμακα για τους ενήλικες και τους χρονίως πάσχοντες, φέροντας γενικότερα τον αριθμό των σκευασμάτων που δεν υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων στα 400.

Ως προς το θέμα των παιδικών λοιμώξεων, υπογραμμίζει ότι το φαινόμενο, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, « είναι το κάτι παραπάνω» ενοχοποιώντας, μεταξύ των άλλων παραγόντων, τον συγχρωτισμό στα σχολεία, κι ενώ ο κύκλος της γρίπης μόλις άνοιξε με κορύφωση τον Μάρτιο. Τέλος και σε ότι αφορά τα αντιγριπικά εμβόλια η κ. Δερβενιωτάκη τονίζει ότι υπάρχει υψηλή διαθεσιμότητα, χωρίς η κίνηση- ζήτηση να είναι ζωηρή, προσθέτοντας ότι διατίθενται τρία εμβόλια από 3 διαφορετικές εταιρείες, με τις τιμές να κυμαίνονται από 10,70 έως 13,70 ευρώ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

 

 

 

ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!