Πτολεμαΐδα: Ο Νικόλαος Δούμπας στέλνει το Μουσικό Σχολείο στην Ευρώπη!

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Ο Νικόλαος Δούμπας στέλνει το Μουσικό Σχολείο στην Ευρώπη!

Πτολεμαΐδα: Ο Νικόλαος Δούμπας στέλνει το Μουσικό Σχολείο στην Ευρώπη!


Τα «φτερά» του στην υπόλοιπη Ευρώπη ανοίγει το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας,  φιλοδοξώντας να κατακτήσει το μουσικόφιλο κοινό της Βιέννης καθώς και άλλων μεγάλων πόλεων της γηραιάς Ηπείρου, με την παρουσίαση ορατορίου, αφιερωμένο στον μέγα Έλληνα χορηγό των τεχνών, στην Αυστρία του 19ου αιώνα, τον Βλατσιώτη στην καταγωγή Νικόλαο Δούμπα.

 

Η πρόσκληση  ήρθε από τον Μητροπολίτη Βιέννης κ. κ. Αρσένιο και στην πορεία το Υπουργείο Εξωτερικών- Απόδημου Ελληνισμού έθεσε υπό την αιγίδα του το σπουδαίο αυτό εγχείρημα, με τον Διευθυντή του Σχολείου Παύλο Ταγτεβερενίδη να αναφέρει πως «δεν θα είναι μία απλή σχολική μετακίνηση αλλά θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας ως ένα είδος Εθνικού πρεσβευτή».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η συναυλία στη Βιέννη έχει προγραμματιστεί για τις 7 Απριλίου, πιθανότατα στον Καθεδρικό Ναό της Αυστριακής πρωτεύουσας, με ένα έργο, καινοτόμο και πρωτότυπο, το οποίο  συνέθεσε  και μελοποίησε ο καθηγητής Μουσικής Παιδείας Παναγιώτης Δημόπουλος και εργάζονται πάνω σε αυτό συνάδελφοι του, και θα αποδώσουν οι μαθητές της Ευρωπαϊκής ορχήστρας  και της Ευρωπαϊκής  χορωδίας του Σχολείου. Ο συνολικός αριθμός των μελών της αποστολής ανέρχεται στα ενενήντα, το κόστος είναι αρκετά υψηλό, γι αυτό και ζητήθηκε η οικονομική συνδρομή τόσο του Δήμου Εορδαίας όσο και της Περιφέρειας  Δ. Μακεδονίας.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: Ο Νικόλαος Δούμπας στέλνει το Μουσικό Σχολείο στην Ευρώπη!Ήδη ενημερώθηκε και κινητοποιείται η Ομογένεια, προκειμένου να διοργανωθεί κατά τον καλλίτερο δυνατό τρόπο η μουσική αυτή εκδήλωση, όπως και τα Μέσα Ενημέρωσης για την προβολή. Το ορατόριο θα παρουσιασθεί και σε μεγάλες σκηνές κλασσικής μουσικής στη Μπρατισλάβα και στο Βελιγράδι.

 

 

 

 

.ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!