Πτολεμαΐδα: Να δοθούν οικονομικά κίνητρα για επιστροφή και των μεταναστών εργαζόμενων

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Να δοθούν οικονομικά κίνητρα για επιστροφή και των μεταναστών εργαζόμενων

Οικονομικά κίνητρα θα πρέπει να δοθούν στη Δυτική Μακεδονία, αφενός για να συγκρατήσουν τους εξειδικευμένους εργαζόμενους που παρέμειναν στην περιοχή, κι αφετέρου για να επιστρέψουν όσοι απασχολούνται σε εταιρείες στο Εξωτερικό, ειδικότερα τεχνίτες και οικοδόμοι, για τους δευτέρους μάλιστα, εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια, μετανάστευσαν, περισσότεροι από 1000, αναζητώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Πριν από λίγο καιρό, σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, διαπίστωνε τη σοβαρή υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν οι Τεχνικές εταιρείες, στις προαναφερόμενες ειδικότητες, «κατά την συστηματική παρακολούθηση των έργων που υλοποιούνται στην περιοχή αλλά και κατά τον προγραμματισμό των νέων έργων».

Στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων  και την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τους παραπάνω φορείς, για τη δημιουργία Μητρώου Τεχνιτών- Οικοδόμων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Απαντώντας ο εργολήπτης, εταιρεία ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Στέφανος Κωνσταντινίδης αναφέρει ότι, πρωτίστως θα πρέπει τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή να μην έχουν περιορισμένο χρόνο, ώστε να εξασφαλιστεί εργασία ακόμη και για όσους εργαζόμενους επιθυμούν  να επαναπατριστούν, και κατά δεύτερον  να αυξηθούν οι αποδοχές τους  ώστε να ζουν αξιοπρεπώς, καθώς, η μείωση από το 2015 και μέχρι σήμερα αγγίζει το 40%.

Αναφορικά με το μητρώο Τεχνιτών- Οικοδομών ο κ. Κωνσταντινίδης, τονίζει την ανάγκη δέσμευσης από πλευράς Περιφέρειας Δ Μακεδονίας, μέσω της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, για να διασφαλιστούν οι παραπάνω προϋποθέσεις, να δοθούν μικρότερες εκπτώσεις στα έργα για να αντεπεξέλθουν οι εταιρείες  στις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και παράλληλα να ανανεωθεί ο μηχανολογικός τους εξοπλισμός, « γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν επενδύσεις στην περιοχή»

 

 

ertnews.gr

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!