Πτολεμαΐδα: Kινητοποίηση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Kινητοποίηση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας

Πτολεμαΐδα: Kινητοποίηση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας


Σε κινητοποίηση προχωρά ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας  και Νότιας  Λεκάνης, αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου, με σημείο συγκέντρωσης των αγροτών και μηλοπαραγωγών  την Κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας στις 11 το πρωί,  με τα τρακτέρ τους, μισή ώρα νωρίτερα, να έχουν παραταχθεί στην είσοδο της πόλης.

Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την πλατεία, διεκδικώντας την υλοποίηση αιτημάτων που συνδέονται με το κόστος της παραγωγής. Η απόφαση αυτή προήλθε μετά από την  πρόσφατη πανελλαδική σύσκεψη μηλοπαραγωγών που συνήλθε, ύστερα από πρωτοβουλία της Πανελλήνιας  Επιτροπής Μπλόκων, στην Αγιά Λάρισας, βάσει της οποίας ορίστηκε η 15η Νοεμβρίου ως ημέρα αγωνιστικών και πολύμορφων κινητοποιήσεων, σε κάθε πόλη και χωριό, ενώ στα τέλη του τρέχοντος μηνός διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Με το πέρας της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, θα επιδοθεί στον Δήμαρχο Εορδαίας Π. Πλακεντά  ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών και μηλοπαραγωγών που είναι:

-Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε όλα τα προϊόντα. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

-Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Πλαφόν 0,07 λεπτά/KWh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, καθώς και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

– Να πληρωθούν άμεσα και οι μηλοπαραγωγοί της ΠΕ Φλώρινας για τον παγετό της Άνοιξης 2021 (προανθικό).

– Σύγκλιση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας με αγροτικά θέματα.

 

 

 

 

ertnews.gr

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!