Πτολεμαΐδα «Φτάνει πια!» φωνάζουν οι πολίτες μετά το τροχαίο-σοκ: «Βάλτε κόμβο ή φανάρια στη διασταύρωση του Υδραγωγείου!»

3λ ανάγνωσης

«Φτάνει πια!». Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας και οργής που αντηχεί σε όλη την Πτολεμαΐδα, μετά το νέο, σοκαριστικό τροχαίο που μετέτρεψε σε εμπόλεμη ζώνη τη διασταύρωση των οδών 25ης Μαρτίου και Γουμεράς, στο Υδραγωγείο. Το συμβάν της Δευτέρας δεν ήταν απλά ένα ατύχημα· ήταν η επιβεβαίωση ενός προαναγγελθέντος κινδύνου και η αφορμή για να ξεχειλίσει η αγανάκτηση των πολιτών, οι οποίοι απαιτούν από τις αρχές να δράσουν άμεσα.

 

 

Το χρονικό της σύγκρουσης που σόκαρε την πόλη

 

 

Όπως κατέγραψε το eordaialive.com, οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας ήταν τρομακτικές. Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ερχόμενο από τον δρόμο (του Περδίκκα), εισήλθε με μεγάλη ταχύτητα στην πόλη και, φτάνοντας στην επικίνδυνη διασταύρωση, ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο. Το όχημα καρφώθηκε πάνω σε ένα επαγγελματικό βαν, το οποίο παρέσυρε για αρκετά μέτρα, και στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, πριν τυλιχθεί στις φλόγες.

 

 

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα, με τους δύο οδηγούς να μεταφέρονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο . Ωστόσο, για τους κατοίκους, το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε.

 

 

«Δεν θα περιμένουμε να σκοτωθεί κάποιος»

 

 

Το ατύχημα αυτό λειτούργησε ως ηχηρή υπενθύμιση της χρόνιας αδιαφορίας για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου. «Πόσες φορές το έχουμε πει; Αυτός ο δρόμος είναι καρμανιόλα. Τρέχουν σαν τρελοί», δήλωσε κάτοικος της περιοχής, εμφανώς αναστατωμένος.

 

Η απαίτηση δεν είναι πλέον απλώς μια πρόταση, αλλά μια ομόφωνη απαίτηση που συνοψίζεται σε μία φράση: «Βάλτε κόμβο ή φανάρια!». Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τη λύση, αρκεί να δοθεί μία. Είτε με έναν κυκλικό κόμβο που θα κόβει την ταχύτητα, είτε με φωτεινούς σηματοδότες που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία, η παρέμβαση κρίνεται πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου.

 

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που παραδέχονται πως καμία υποδομή δεν μπορεί να υποκαταστήσει και την ατομική ευθύνη. Ο παράγοντας της κακής οδηγικής παιδείας είναι εξίσου καθοριστικός.

Η περιφρόνηση των ορίων ταχύτητας και η επιθετική οδήγηση είναι φαινόμενα που δεν διορθώνονται μόνο με έργα οδοποιίας. Όσο δικαιολογημένη κι αν είναι η απαίτηση για ασφαλέστερους δρόμους, το κακό θα συνεχίζει να παραμονεύει όσο λείπει ο σεβασμός στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στην ίδια την ανθρώπινη ζωή.

 

Οι αρμόδιοι φορείς καλούνται να απαντήσουν, όχι με υποσχέσεις, αλλά με πράξεις.

 

Η παρέμβαση στη διασταύρωση του Υδραγωγείου είναι πλέον αυτονόητη. Το ερώτημα που πλανάται, όμως, είναι αμείλικτο: Ακόμα και με έναν νέο κόμβο, θα σταματήσουν οι ασυνείδητοι να θέτουν σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους;

 

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πτολεμαΐδα: Ι.Χ. καρφώθηκε σε κλούβα, έπεσε πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πήρε φωτιά (βίντεο)

Άμεση και έγκυρη ενημέρωση με όλα τα νέα από Εορδαία, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. Τοπικές ειδήσεις, γεγονότα και εξελίξεις, κάθε μέρα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Instagram

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

DEI_ENERGYCOACH
texniko grafeio
aioliki vermiou
a close-up of a fruit
Μάκης Μποτος Κουρείο Πτολεμαιδα - Εορδαία
Livapple - πτολεμαιδα Εορδαια
nikou sidiroupouloy
delikostas antallaktola
blue art drone ptolemaida eordaia
Radio kapsoyra
Melodia1024
ioardanidis
laika se matsore