Πτολεμαΐδα: Δεν υπάρχουν κονδύλια για το έργο της ύδρευσης στο νέο οικισμό Κομάνου

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Δεν υπάρχουν κονδύλια για το έργο της ύδρευσης στο νέο οικισμό Κομάνου

Πτολεμαΐδα: Δεν υπάρχουν κονδύλια για το έργο της ύδρευσης στο νέο οικισμό Κομάνου


Μνημείο καθυστερήσεων η οικοδόμηση του νέου οικισμού Κομάνου στο «Κουρί» Πτολεμαΐδας με τα αναγκαία έργα υποδομών να παρατείνονται συνεχώς ενώ τελευταία με την αποπεράτωση, εντός ενός μηνός, των
εργασιών αποχέτευσης δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το έργο, που αφορά στην ύδρευση.

Είκοσι δύο χρόνια μετά την συντέλεση της απαλλοτρίωσης του παλιού οικισμού, για να αξιοποιήσει η ΔΕΗ το πλούσιο κοίτασμα λιγνίτη, και την επιλογή του χώρου μετεγκατάστασης, έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της πρώτης φάσης και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες (δεύτερης φάσης) για την κατασκευή της αποχέτευσης ενώ ερωτηματικό παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με την ύδρευση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κομάνου, Κώστας Μαυρόπουλος υποστηρίζει  ότι υπάρχουν πολλά εργοδοτικά εργαλεία ( ΤΠΑ, ΣΔΑΜ, Πράσινο ταμείο) «που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε, αλλά, δεν υφίσταται οικισμός» οπότε θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες πηγές.

Απευθύνοντας το αίτημα της χρηματοδότησης στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μαυρόπουλος, ο κ. Κασαπίδης απάντησε πως «δεν μπορεί να βρει χρήματα», ενώ θετική ήταν η στάση του Δημάρχου Εορδαίας, «αλλά δεν ξέρω από πού θα βρεθεί το χρηματικό ποσό» με το ενδιαφέρον των κατοίκων του Κομάνου να παραμένει ζωηρό για την εγκατάσταση τους εκεί.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τρείς οικισμοί στην Εορδαία (Κόμανος, Μαυροπηγή, Πτελεώνας)  τελούν επί χρόνια υπό μετεγκατάσταση, κι ακολουθούν οι Ανάργυροι Φλώρινας, όταν, στο Δήμο Κοζάνης ανάλογες διαδικασίες για πληττόμενους οικισμούς, διεκπεραιώθηκαν άμεσα, και υφίστανται εδώ και χρόνια οι νέοι οικισμοί.

 

 

.ertnews.gr

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!