Πτολεμαΐδα: Αγώνας για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων τμημάτων Μαιευτικής Π Ε

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Αγώνας για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων τμημάτων Μαιευτικής Π Ε

Πτολεμαΐδα: Αγώνας για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων τμημάτων Μαιευτικής Π Ε

 

Αποκλεισμένοι από τους διορισμούς στο Δημόσιο παραμένουν οι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών τμημάτων Μαιευτικής καθώς, έως και σήμερα, αναφορικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, ισχύει ΦΕΚ του 1989 «για δικαιώματα και υποχρεώσεις αποφοίτων ΤΕΙ», με αποτέλεσμα, όσοι αναζήτησαν θέση στην αγορά εργασίας να απασχολούνται μόνο στον ιδιωτικό τομέα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το μείζον για τον κλάδο αυτό θέμα, αναδεικνύει η εκπρόσωπος του τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Βασιλική Ιωακείμ, η οποία, όπως υποστηρίζει, απέστειλε μέσω δικηγόρων επιστολές στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, για να ενημερωθεί, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση, και χωρίς να «μας έχει ξεκαθαρίσει κάποιος, μέχρι στιγμής, τι πρέπει και τι δικαιούμαστε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να ενταχθούμε στο Δημόσιο και εγκλωβιστήκαμε στον ιδιωτικό Τομέα.

Δεν ανοίγουν από τον ΑΣΕΠ θέσεις εργασίας ώστε να γίνουν προσλήψεις». Το επόμενο βήμα θα αφορά κάθοδο στην Αθήνα και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας για υπεύθυνη ενημέρωση, επιζητώντας προς τούτο, η Βασιλική Ιωακείμ, τη συνεργασία και των άλλων δύο τμημάτων Μαιευτικής, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με θετική, προς το παρόν απάντηση, μόνο από το τμήμα Μαιευτικής Αθηνών, αν και καλό θα ήταν οι παρούσες στη συνάντηση να εκπροσωπούν και τα τρία τμήματα.

 

 

ertnews.gr

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!