Μποδοσάκειο Νοσοκομείο: Καλύφθηκαν έως το τέλος της χρονιάς όλα τα χειρουργεία ημέρας στην Οφθαλμολογία

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: «Πράσινο» το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο: Καλύφθηκαν έως το τέλος της χρονιάς όλα τα χειρουργεία ημέρας στην Οφθαλμολογία


Μεγάλη είναι η απήχηση του νέου θεσμού των χειρουργείων ημέρας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που εγκαινιάστηκε πριν από μία εβδομάδα με πρώτη ειδικότητα την Οφθαλμολογία, και θα συνεχίζεται κάθε Παρασκευή, με την προσθήκη κι άλλων ειδικοτήτων, ενώ μέχρι τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς έχουν καλυφθεί όλα τα χειρουργεία. Όπως αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου, Σταύρος Παπασωτηρίου, είναι η πρώτη φορά από τη λειτουργία του Μποδοσάκειου (1993) που άνοιξαν τα χειρουργεία ημέρας, δηλαδή, περιστατικά που εξυπηρετούνται την ίδια στιγμή με προγραμματισμένα ραντεβού, στη νέα πτέρυγα του κτιρίου, και σε ειδικά διαμορφωμένο, υπερσύγχρονο χώρο, όπου πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και δεν συνδέεται με τα μεγάλα χειρουργεία. Τους ασθενείς εξετάζει πρωτίστως ο μόνιμος οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου, αξιολογεί το περιστατικό και σε συνεργασία με τον χειρουργό οφθαλμίατρο, που μετακινείται από το Γ Ν της Φλώρινας, προχωρούν στο χειρουργείο. Κατά την πρώτη ημέρα, τέσσερα άτομα υποβλήθηκαν σε επέμβαση καταρράκτη με τη μέθοδο της φακοθρυψίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της λειτουργίας και δεύτερου χειρουργείου ημέρας, γενικής ιατρικής, Τετάρτη, πιθανότατα κάθε δεκαπενθήμερο. Περισσότερες πληροφορίες στο
24630- 22222

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

 

ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!