Μέριμνα για τη μετάβαση μεταξύ εκπαιδευτικών βαθμίδων - Ευχαριστήριο 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

Μέριμνα για τη μετάβαση μεταξύ εκπαιδευτικών βαθμίδων – Ευχαριστήριο 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Μέριμνα για τη μετάβαση μεταξύ εκπαιδευτικών βαθμίδων – Ευχαριστήριο 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

Με το τέλος  της τρίτης τάξης του Γυμνασίου κλείνει ο κύκλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης των μαθητών στην Ελλάδα και  ακολουθεί η μετάβαση των μαθητών σε ένα ευρύτερο χώρο, που φέρει τη σφραγίδα των προσωπικών, εκπαιδευτικών και επαγγελματικών τους  προτιμήσεων.  Τις περισσότερες φορές η διαδικασία της μετάβασης δυσχεραίνεται από μια σειρά παραγόντων, οι οποίοι συχνά επιδρούν δυσμενώς στη σχολική εξέλιξη.

Η ομάδα δράσης του σχολείου μας   που ασχολείται με τη μέριμνα  για τη μετάβαση των μαθητών  μεταξύ των εκπαιδευτικών βαθμίδων, πραγματοποίησε  σειρά  δράσεων  για την ομαλοποίηση της μετάβαση αυτής. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων πραγματοποιήθηκαν και  επισκέψεις στα Λύκεια της πόλης μας.

Αναλυτικότερα, στις   30/3/2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν το  1ο ΕΠΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ και ενημερώθηκαν για τους τομείς και τις ειδικότητες του κάθε τομέα. Περιηγήθηκαν στους χώρους των εργαστηρίων και ήρθαν σε επαφή με τον εργαστηριακό εξοπλισμό. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τις δράσεις του σχολείου.

 

1ο ΕΠΑΛ

Στις 31/3/2022   οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν το 2ο ΕΠΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ  και ενημερώθηκαν για τους τομείς και τις ειδικότητες του κάθε τομέα. Επιπλέον, ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του σχολείου και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε κάθε χώρο.

 

Το συντονισμό των παραπάνω επισκέψεων ανέλαβε το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης και στα δύο σχολεία έγινε εκτενής αναφορά στις διεξόδους των μαθητών από τα ΕΠΑΛ.

Στις 12/5/2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών  της Γ΄ τάξης του σχολείου μας στο 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ Λυκείου , την τράπεζα θεμάτων αλλά και τις ομάδες προσανατολισμού που μπορούν να ακολουθήσουν στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Ακόμα, ενημερώθηκαν για τις δράσεις του σχολείου, την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας, τον εργαστηριακό εξοπλισμό  και την φιλοξενία του  «Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ»   στο Β κτήριο του 3ου ΓΕΛ. Τέλος, οι μαθητές είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την πραγματοποίηση ενός πειράματος, από τους  χημικούς του 3ου Λυκείου.

 

Ευχαριστούμε θερμά τις  διευθύνσεις  των τριών σχολείων, τους  συλλόγους διδασκόντων,  καθώς και το  2ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης για την φιλοξενία.

2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

1652466251962 scaled

unnamed file 571epal

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida