Εορδαία: Κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων από τις αγέλες αγριόχοιρων

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εορδαία: Κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων από τις αγέλες αγριόχοιρων

Εορδαία: Κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων από τις αγέλες αγριόχοιρων

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους αγριόχοιρους στον κάθετο άξονα Κοζάνης Φλώρινας  όσο και σε επαρχιακούς δρόμους της Εορδαίας, ενώ πριν από λίγες ημέρες, στο ύψος  της εξόδου προς Πτολεμαΐδα, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα, όταν όχημα συγκρούστηκε με αγέλη  αγριόχοιρων, και αποτέλεσμα να θανατωθούν τα ζώα.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας ο « Αχιλλεύς» Βασίλης Κοσμίδης, τα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων οδηγών, αφού, ειδικότερα την περίοδο αυτή, οι αγριόχοιροι κατηφορίζουν από τα δάση, κατά ομάδες, αναζητώντας τροφή, εισβάλλουν αιφνιδιαστικά στους δρόμους, με κατεύθυνση, τις εκτάσεις με καλαμπόκια και  λοιπά σιτηρά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες διατροφής τους.

Επισημαίνει, ότι “και φέτος παρατηρείται έξαρση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, χωρίς να έχουν ληφθεί από πλευράς των αρμοδίων φορέων μέτρα, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα”, και υπογραμμίζει  ότι επί  της Εγνατίας Οδού έχουν κοπεί οι περιφράξεις, μέσω των οποίων τα άγρια ζώα  βρίσκουν διέξοδο στο οδόστρωμα. Μεγάλος ο βαθμός επικινδυνότητας και σε επαρχιακές οδούς της Εορδαίας, όπου εκτείνονται πολλά στρέμματα με δημητριακά, όπως στο δρόμο Πτολεμαΐδας- Ασβεστόπετρας στο  Βέρμιο, στο Μουρίκι.

Από πλευράς του Κυνηγετικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας καταβάλλονται προσπάθειες για τη συγκρότηση ομάδων δίωξης των ζώων, εκεί όπου καταγράφεται οξύ πρόβλημα. Εν τω μεταξύ, σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στον κάθετο άξονα της Εγνατίας  τραυματίστηκε θανάσιμα μικρός λύκος.

 

 

Μαίρη Κεσκιλίδου

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!