Με έντονες αντιπαραθέσεις γύρω από την παρουσία πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης άσκησε δριμεία κριτική, κάνοντας λόγο για «εν κρυπτώ» επίσκεψη 7 υπουργών χωρίς ανακοίνωση προγράμματος, με σκοπό την αποφυγή διαμαρτυριών για την απολιγνιτοποίηση.
Παράλληλα, καυτηρίασε το «κλίμα ευφορίας» που καλλιεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι οι εξαγγελίες για 300 θέσεις εργασίας αφορούν κακοπληρωμένες συμβάσεις, ενώ παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την υποστελέχωση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Εορδαίας απάντησε σε υψηλούς τόνους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση προς τον Δήμο για τη νέα επίσκεψη.
Υπερασπίστηκε ωστόσο τις πρόσφατες εξαγγελίες, υπενθυμίζοντας ότι η αξιοποίηση της ΑΕΒΑΛ, η λειτουργία της Ογκολογικής Κλινικής και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν πάγια διαχρονικά αιτήματα που διεκδικήθηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας άδικη την όποια προσπάθεια μηδενισμού τους.
















