Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Δημιουργία Cluster» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Δημιουργία Cluster» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Περιεχόμενο

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Δημιουργία Cluster» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δημιουργία Cluster» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Αυγούστου στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Η ημερίδα οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  κ. Κασαπίδη Γεώργιο με απώτερο σκοπό  την ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών, Αρτοποιών, Zαχαροπλαστών, Μυλωνάδων και Θεριζοαλωνιστών  για την δημιουργία δικτύων συνεργασίας (clusters).

Θα πρέπει οι επιχειρήσεις τέτοιου μεγέθους να λάβουν υπόψη τους  την μοναδική ευκαιρία που τους δίνετε στο να δημιουργήσουν όσο πιο άμεσα γίνεται συνεργατικά σχήματα με στόχο την γνωστοποίηση και την προώθηση των προϊόντων τους, πέραν της τοπικής αγοράς. Αυτό θα επέλθει γρηγορότερα μέσω της δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων με την πιστοποίηση ποιότητας και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που θα τα διακατέχει.

Με αυτό τον τρόπο, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα καταφέρουν να ενταχθούν στη διεθνή αγορά αλλά και να διεκδικήσουν προγράμματα, των οποίων το ποσοστό επιχορήγησης τους είναι πιο ευνοϊκό από ποτέ για την Δυτική Μακεδονία αγγίζοντας το 70% ή ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνώντας  και φτάνοντας το 90%.

Τέλος, ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζηζήσης Λάμπρος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Τσανακτσίδης Κων/νος, οι οποίοι προσδοκούν στην ευαισθητοποίηση ακόμη περισσότερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία Clusters.

 

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !