«Απουκρά σ’ν Αγουρά» | Η Κοζανίτικη Αποκριά ζωντανεύει στο εμπορικό κέντρο της πόλης

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - EORDAIALIVE.COM
Λάζαρος Λαζαρίδης
Ο Λάζαρος Λαζαρίδης είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του EordaiaLive.com. Με πολυετή εμπειρία στο τοπικό ρεπορτάζ, καλύπτει την επικαιρότητα, τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα στην Πτολεμαΐδα, την...
2λ ανάγνωσης

Πότε ;

Eordaia Live – Προσθήκη ως προτιμώμενη πηγή στις Google Ειδήσεις

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026, από τις 17:00 έως τις 20:00…οι εμπορικοί δρόμοι της Κοζάνης γεμίζουν μουσική, χρώμα και αποκριάτικη διάθεση, δημιουργώντας ένα ζωντανό σκηνικό που συνδέει την παράδοση με τη σύγχρονη εμπορική δραστηριότητα της πόλης.

Τι θα περιλαμβάνει;

DJ parties – Sourdotastes – Μασκαρέματα… που θα δώσουν ρυθμό, γεύση και χρώμα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπου θα προσφέρονται τοπικά εδέσματα, θα λειτουργούν face painting spots για τους μικρούς μας φίλους και θα διανέμονται κονκάρδες και βραχιόλια με το σύνθημα της Αποκριάς, συμπληρώνοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Θα τραγουδήσουμε;

Στην Πλατεία Λασσάνη, από τις 18:00 έως τις 19:00…μαθήματα Sourdamaras, μέσα από τα οποία μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να τραγουδήσουν τα παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια των Φανών, συμμετέχοντας ενεργά στο αυθεντικό πνεύμα της Κοζανίτικης Αποκριάς.

Ποιοι θα συμμετέχουν;

Τοπικές επιχειρήσεις, καταστήματα, μικροί – μεγάλοι, επισκέπτες – κάτοικοι…ενώ όσοι πραγματοποιήσουν αγορές από τα συμμετέχοντα καταστήματα θα μπορούν να συμμετέχουν σε κλήρωση με δώρο ένα ποδήλατο, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική αγορά κατά την αποκριάτικη περίοδο.

Τη δράση «Απουκρά σ’ν Αγουρά» διοργανώνουν η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τον παλμό της Αποκριάς στην καρδιά της πόλης. Η δράση εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Αμανατίδη, ο οποίος στηρίζει σταθερά πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον πολιτισμό, την εξωστρέφεια και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

#KSIKLIASTETE – Γιορτάζουμε εκεί που χτυπά ο ρυθμός της πόλης!     

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ακολουθηστε
Ο Λάζαρος Λαζαρίδης είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του EordaiaLive.com. Με πολυετή εμπειρία στο τοπικό ρεπορτάζ, καλύπτει την επικαιρότητα, τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα στην Πτολεμαΐδα, την Εορδαία και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.