Καστοριά: Νεκρά πουλιά από το κρύο – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Καστοριά: Νεκρά πουλιά από το κρύο – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Δημοσιεύοντας τη φωτογραφία ενός νεκρού από το κρύο κοκκινολαίμη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, υπενθυμίζει ότι “ο χειμώνας είναι δύσκολος για όλους” και μπορούμε, με μερικές απλές κινήσεις, να βοηθήσουμε τα μικρά πουλιά, τα οποία δεν έχουν αποθηκευμένη ικανή ποσότητα λίπους, για να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες.

Με το θερμόμετρο να παραμένει σταθερά κάτω από το μηδέν τις τελευταίες ημέρες στην Καστοριά, ο κ. Παναγιωτόπουλος εντόπισε νεκρά πολλά μικρά πουλάκια, όπως ο κοκκινολαίμης της φωτογραφίας, ο οποίος όπως λέει “μπορεί να άντεξε ένα ταξίδι εκατοντάδων χιλιομέτρων και πέθανε στην Ελλάδα από το κρύο”.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, δεν είναι δύσκολο να βοηθηθούν τα μικρά πουλιά: “Εκεί στο παράθυρο που κοιτάζουμε έξω , στην άκρη στο πρεβάζι τοποθετούμε λίγους σπόρους η και κομματάκια μικρά από φρούτα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην αυλή μας τοποθετούμε μερικά πιατάκια με σποράκια από ωδικά πτηνά και στα δένδρα της αυλής, κρεμάμε αυτοσχέδιες ταΐστρες από μπουκάλια πλαστικά η Tetra Pak χάρτινες συσκευασίες (βλέπουμε κατασκευές στο διαδίκτυο). Ακόμη, μπορούμε να κρεμάσουμε και παστέλια με σουσάμι η ξηρούς καρπούς” αναφέρει, επισημαίνοντας πως “καλό θα είναι, τροφές να προμηθευόμαστε από καταστήματα που εμπορεύονται και είναι εξειδικευμένα σε τροφές πτηνών ή από παντοπωλείο, όπου πωλούνται τροφές για ωδικά πτηνά”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!