Γ.Κασαπίδης: Στην τελική ευθεία η πολεοδομική τακτοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Γ.Κασαπίδης: Στην τελική ευθεία η πολεοδομική τακτοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής

Γ.Κασαπίδης: Στην τελική ευθεία η πολεοδομική τακτοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής


Στο τελευταίο στάδιο για την ολοκλήρωση της πολεοδομικής τακτοποίησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής βρίσκεται η προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια σε  συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Κοζάνης.

Ήδη ολοκληρώνεται μετά από επίπονες προσπάθειες η σύναψη των συμβολαίων και εκκρεμεί η καταχώρηση στοιχείων Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου καθώς και η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ειδικότερα μετά από συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βαβλιάρα έγινε η νομιμοποίηση των κτηρίων με τη συνδρομή και υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης και των αρμόδιων υπηρεσιών που δούλεψαν συστηματικά ώστε να δρομολογηθούν οι παραπάνω διαδικασίες.

Κατόπιν με την ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών, προέκυψε το ανταλλάξιμο με την εκκλησιαστική επιτροπή αγροτεμάχιο ως δασικό και προχωρήσαν οι απαραίτητες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό αυτού.

Την πολεοδομική τακτοποίηση Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής που είναι σε εκκρεμότητα από την εποχή κτίσης του μουσείου δηλ. το 1997 (έναρξη μελετών το 1991) έθεσε ως προτεραιότητα από την αρχή της θητείας του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης. Από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων του ξεκίνησε σε συνεργασία με την προϊσταμένη της ΕΦΑ Κοζάνης, τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση του οικοπέδου αλλά και του κτηρίου ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να μπει σε εφαρμογή σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή, μέρος του οποίου αφορά και στην επέκταση του μουσείου για την ανάδειξη των πολλών και σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων που παραμένουν στις αποθήκες του.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του ο κ. Κασαπίδης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής αποτελεί κομμάτι του πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τεράστια συμβολή στην ανάδειξη και ενίσχυση της συλλογικής εθνικής μας ταυτότητας.

Η επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος του Μουσείου Αιανής, ενισχύει τις αξίες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και προβάλλει την ιδιαίτερη ιστορική-πολιτιστική φυσιογνωμία της Περιφέρειας. Συγχρόνως αξιοποιεί την αναπτυξιακή και τουριστική δυναμική που δημιουργεί η λειτουργία του.

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!