Κωτσιδης Στέφανος

Γ. Κασαπίδης: Η έκδοση της απόφασης της καταβολής αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες των εδαφών από τα οποία διέρχεται ο νέος αγωγός έλευσης του φυσικού αερίου στη Δ. Μακεδονία, συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική βιωσιμότητα των τοπικών κοινοτήτων  

Γ. Κασαπίδης: Η έκδοση της απόφασης της καταβολής αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες των εδαφών από τα οποία διέρχεται ο νέος αγωγός έλευσης του φυσικού αερίου στη Δ. Μακεδονία, συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομική βιωσιμότητα των τοπικών κοινοτήτων  
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ένα σημαντικό βήμα που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αλλαγή του ενεργειακού αποτυπώματος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και θα  δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής έγινε, καθώς καθορίστηκε από τη ΔΕΣΦΑ Α.Ε, το συνολικό ποσό αποζημιώσεων των θιγόμενων ακινήτων και επικειμένων τους, που αναγράφονται στον Κτηματολογικό Πίνακα Ζώνης Αποζημίωσης και αφορούν τις περιοχές της Τ.Κ Κομνηνών, Τ.Κ Ανατολικού, Τ.Κ Αγίου Χριστοφόρου, της Δ.Κ. Πτολεμαΐδας, της Τ.Κ Προαστίου, Τ.Κ Ασβεστόπετρας και της Τ.Κ. Μαυροπηγής του Δήμου Εορδαίας και της Τ.Κ. Ποντοκώμης του Δήμου Κοζάνης στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, συναντήθηκε με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Κοζάνης και τους ενημέρωσε για την έκδοση της απόφασης της καταβολής αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες των εδαφών, από τα οποία διέρχεται ο νέος αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία.

 

Η συνολική διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης είναι περίπου 160 χιλιόμετρα, ξεκινά από τα Τρίκαλα Ημαθίας και καταλήγει στο παλιό εργοστάσιο του ΑΗΣ Καρδιάς. Εκεί αναμένεται να γίνει και ο Σταθμός Μέτρησης που θα βοηθήσει τον ΣΗΘΥΑ για την τροφοδοσία των τηλεθερμάνσεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου.

 

Ο προϋπολογισμούς του αγωγού είναι 163 εκατομμύρια ευρώ. Ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι ο Ιούνιος του 2024 ενώ ο αγωγός πρόκειται να ενταχθεί στο σύστημα τον Σεπτέμβριο του 2024.

 

Ο Περιφερειάρχης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους Πρόεδρους των Τ.Κ σημείωσε πως: «Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής, η οποία έπεισε, τόσο το ΥΠΕΝ όσο και τον ΔΕΣΦΑ, για την αναγκαιότητα του νέου αγωγού, σήμερα μετά την έκδοση της απόφασης της καταβολής αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες των εδαφών από τα οποία διέρχεται ο νέος αγωγός έλευσης του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία, η Περιφέρεια αλλάζει σελίδα. Ο αγωγός  θα συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική βιωσιμότητα των τοπικών κοινοτήτων και θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων έμμεσων και άμεσων θέσεων εργασίας, μέσω και της προσέλκυσης νέων επενδύσεων στην περιοχή».

Σημαντικό για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι ότι ο αγωγός θα είναι 100% συμβατός με τη μεταφορά υδρογόνου και θα αποτελέσει μία σημαντική υποδομή στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφερειακή Αρχή, ώστε η Δυτική Μακεδονία να παραμείνει το σημαντικότερο ενεργειακό κέντρο της χώρας.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης