Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο- Η επιστολή των εργαζομένων, και η Εσπερία (παρακμή) του ΕΣΥ

4λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: 39χρονος εξέπνευσε στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

Πέρασε απαρατήρητη σχεδόν αυτή η επιστολή, που όμως έχει Μέγιστη σημασία διά την περιοχή μας, τόσο στις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο όσο και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Βέβαια οι λαλίστατοι πολιτευτές της περιοχής, πετούν Καθαροδευτεριάτικο αετό! Εάν ήταν κοπή πίτας με εναγκαλισμούς και πακέτο 200-300 φωτογραφιών θα ήταν στην πρώτη γραμμή.

Επί του θέματος .

Στις 11/ 4/2021 αναρτήθη εις άπαντα τα “μέσα” της περιοχής μας επιστολή των Εργαζομένων  Κοινωφελούς Εργασίας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Διερωτώμαι, γιατί δεν την υπογράφει Σύλλογος. Το συνδικάτο είναι το σπίτι του εργαζομένου.

  Επειδή ένα κάκιστο συντεχνιακό σενάριο το είδαμε και στην ΔΕΗ να μην θεωρούν οι μόνιμοι ότι πρέπει να έχουν συμμετοχή η μη μόνιμοι εργαζόμενοι εντός των Συνδικάτων.

Ερώτημα ισχύει κάτι τέτοιο;

Διαβάζουμε στην επιστολή

«Συμπληρώνουμε φέτος τέσσερα χρόνια συνεχούς εργασίας χωρίς ούτε μια ώρα διακοπής της δουλειάς μας. 

Θεωρούμε δίκαιο και αναγκαίο την μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου»

Πολλούς από αυτούς (τους εργαζόμενους) συμπολίτες μας τους γνωρίζω, έζησα μεγάλο διάστημα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο (θα σας μιλήσω κάποτε για αυτό) και τα είδα όλα, έχω ιδίαν, προσωπική γνώμη, η ατελείωτη παθογένεια του Νοσοκομείου οφείλεται στα κενά των θέσεων σε όλες τις ειδικότητες και τις βαθμίδες τους (ασχέτως τι ισχυρίζονται τεχνηέντως κάποιοι).

 

Είναι χρεωκοπημένη η σχολή σκέψης που εκφράζεται κύρια μέσω της “Φαμίλιας” του κυρίου Μητσοτάκη, περί τεμπέληδων του Δημοσίου.

Eυτυχώς η κρίση ξεκίνησε στην αρχή της θητείας του κυρίου Μητσοτάκη και δεν πρόλαβε να ξηλώσει το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Συνεχίζουμε το διάβασμα:

«Δεν αρκεί απλώς να ανανεώνονται οι συμβάσεις μας, καθώς αυτό δεν αποτελεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης του νοσοκομείου και είναι σε αναντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία είναι 40.000, αλλά και ο οργανισμός του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου έχει τεράστιες ελλείψεις. ‘Όπως αντιλαμβάνεστε είναι επιβεβλημένη η παραμονή μας στο σύστημα καθώς η πίεση και λόγω της πανδημίας είναι τεράστια.

Προσέξτε οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία είναι 40.000.

Αλήθεια πόσες είναι οι πραγματικές ανάγκες;

Πριν λίγο καιρό στο κανάλι  ΚΟΝΤΡΑ σε πάνελ συζητήσεως έγινε καταγγελία, διότι όταν ετέθη το ζήτημα για την μονιμοποίηση ατόμων που εργάζονται στις ΜΕΘ, η απάντησις της Κυβερνήσεως ήτο ότι, υπάρχει σκέψις αλλά μετά από σύσταση επιτροπής κρίσεων.

Καταλαβαίνεται αγαπητοί φίλοι, είναι ικανοί η μή μόνιμοι των ΜΕΘ στην αντιμετώπιση του covid19 παίζοντας την ζωή τους κάθε μέρα, αλλά όταν τίθεται το θέμα μονιμοποίησης πρέπει να περάσουν από κρίσεις.

Αγαπητοί Εργαζόμενοι του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

Συνδικαλιστείτε.

Εάν δεν ειστε μέσα στις επίσημες Συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΕΣΥ να μπείτε.

Με αγώνες κερδίζονται τα αιτήματα των εργαζομένων.

Και επίσης, μπροστά όχι το αίτημα του Αορίστου χρόνου, ως μετάβαση για την μονιμοποίηση.

Μονιμοποίηση διεκδικείστε.

Σαμποτάζ θα έχετε από παντού, Από όλο πολιτικό κατεστημένο που εκφράζεται στην παρούσα στιγμή από την κεντρική Διοίκηση της Διακυβέρνησης της χώρας και από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων.

Η κοινωνία είναι μαζί σας……

 

Πολιτίδης Χρήστος

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *