Η Αρνητική η γνωμοδότηση του Δ. Σ. για το Αιολικό Πάρκο Βερμίου Και η περίεργη συμπεριφορά της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως (κυρίας Τερζοπούλου)

Η Αρνητική η γνωμοδότηση του Δ. Σ. για το Αιολικό Πάρκο Βερμίου Και η περίεργη συμπεριφορά της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως (κυρίας Τερζοπούλου)

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΟΡΔΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Μαύρη τρύπα Εορδαίας – Φωτογραφία Αρχείου

 

Υπάρχουν 3 ειδών τοποθετήσεις διά τα αιολικά πάρκα.

Η πρώτη, που θεωρεί ότι σε εθνικό επίπεδο, την εξάρτηση της χώρας προάγουν, αφού γίνεται εισαγωγή των ανεμογεννητριών από τις Γερμανόφωνες χώρες, επίσης δεν γεννάται τεχνογνωσία, θυμηθείτε τα τεράστια εργαστήρια, μεταλλουργεία ηλεκτροτεχνεία που πέραν της ΔΕΗ (εντός της) φύτρωναν και σαν μανιτάρια γύρω της. Επίσης το θέμα επάρκειας ισχύος, είναι άχρηστες κατά ορισμένους, διότι δεν δίδουν ενέργεια όταν αυτή χρειάζεται. Τέλος πέραν της αισθητικής καταστροφής των κορυφογραμμών , σε οποιοδήποτε ατύχημα, μαζί με το νερό θα πίνουμε λάδι τουλάχιστον για 100 χρονια.

 

Είναι η δεύτερη άποψη, αυτή της οικολογικής αντίληψης , ότι οι ανεμογεννήτριες είναι αέναη πηγή ενέργειας χωρις να ρυπαίνει, για αυτήν την άποψη πλέον τα οικολογικά κινήματα έχουν εκφράσει έναν έντονο σκεπτικισμό.

Και η Τρίτη φυσικά αυτή του κυρίου Μητσοτάκη και της Γερμανόφιλης Παρέας του.

Εδώ να σταθούμε, ο κύριος Χατζηδάκης ο οποίος είναι και καραβοκύων του κυρίου Μητσοτάκη, ανακάτεψε με τις λιγοστές πολιτικές ικανότητες που έχει ολόκληρη την ενεργειακή τράπουλα της χώρας, ήθελε να σώσει την Ελλάδα και αυτός, υπέκυψε στις πιέσεις του Γερμανικού Λόμπυ και κατέστρεψε επενδύσεις ολόκληρων δεκαετιών, που αφορούσαν τον ενεργειακό χάρτη της Χώρας.

Διαβάζουμε στο eordaialive σε σημερινή ανάρτηση: «Αρνητικά γνωμοδότησε, κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας επί του μοναδικού θέματος  συζήτησης, που αφορούσε στη   Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως προς  την τροποποίηση της Α.Π ΟΙΚ. 170044/9 -1-2014 σχετικά με την Απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων του έργου « Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο όρος Βέρμιο, Δήμων Βέροιας και Νάουσας Ημαθίας, και  Δήμου Εορδαίας, σε συμμόρφωση με το άρθρο 6 του αριθμού 4 Ν.4685/20.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σώματος Γιάννη Χαρακτσή, η  πρόταση  του Δημάρχου ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του επί του θέματος, έλαβε είκοσι τρεις (23) ψήφους, επτά(7) Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν  υπέρ, ένας (1) ψήφισε Λευκό,  ενώ,  κατά τη συζήτηση, αποχώρησε  Δημοτικός Σύμβουλος και δεν ψήφισε».

Μπήκαμε στην επίσημη σελίδα του ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, αναζητώντας ποιος είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος που αποχώρησε και γιατί, επίσης αναζητήσαμε το πρακτικό με τις τοποθετήσεις, εις μάτην όμως…

Τελευταία καταχώρηση ήταν στις 30 Δεκεμβρίου του 2020.

22 ημέρες δεν Συλειτούργησε το Δημοτικό κατάστημα.

Δεν έχει υπηρεσίες ο Δήμος να ενημερώνει για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Δεν υπάρχει διαδίκτυο στο Δημαρχείο;

Πέπλος μυστηρίου επικρατεί.

Θα κάναμε επίσημη ερώτηση  με αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά ο καλύτερος Δήμαρχος όλων των εποχών δεν θα απαντήσει, άλλωστε εκκρεμεί απάντηση σε αίτημα του eordaialive, στις 10-ΙΟΥΛΙΟΥ του 2020 με αριθμό πρωτοκόλλου 13849.

Δεν πειράζει η επομένη Δημοτική Αρχή ευελπιστούμε να δώσει την απάντηση.

Να σταθούμε και πάλι, στο ότι 7 Δημοτικοί Σύμβουλοι, της Δημοτικής παρατάξεως της κυρίας Τερζοπούλου γνωμοδότησαν θετικά.

Διχάζεται η κοινωνία της περιοχής μας; Ή είναι κάποιο πολιτικό παιχνίδι, μικροκομματικής σκοπιμότητος;

Βοά η αγορά της Πόλεως, ότι κομματικοί λόγοι και πιο συγκεκριμένα, στην πολιτική σκοπιμότητα της αδιάλειπτης στηρίξεως των επιλογών του κυρίου Μητσοτάκη ήταν θετική η ψήφος.

Μην ξεχνάμε ο κύριος Δίκας Ιωάννης, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα με άρθρα του την παράταξη της κυρίας Τερζοπούλου, είναι στο γραφείο της Βουλευτού κυρίας Βρυζίδου.

Αυτά κυκλοφορούν εις την αγορά της Πόλεως, ότι πρόκειται για κομματικό αλισβερίσι.

Επειδή ο Δήμαρχος είναι ελλιπής στην ενημέρωση, παρακαλούμε την κυρία Τερζοπούλου να απαντήσει επ’ αυτών των θεμάτων.

Να αναρτήσει Δημόσια την επιχειρηματολογία της, για την θετική ψήφο.

Τα εν Δήμω, ασφαλώς εν Δήμω….

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged