Εορδαία: 400 στρέμματα παραχωρεί η Ασβεστόπετρα για τον Φωτοβολταϊκό Σταθμό

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εορδαία: 400 στρέμματα παραχωρεί η Ασβεστόπετρα για τον Φωτοβολταϊκό Σταθμό

Κοντά στα  400  στρέμματα γης στην κτηματική περιοχή της Ασβεστόπετρας, το 1/5 της έκτασης που ανήκει στο Δήμο Εορδαίας- Κοινότητα Ασβεστόπετρας – και το υπόλοιπο στο Δήμο Κοζάνη- Κοινότητες Σιδερών Λιβερών, πρόκειται να αξιοποιήσει  η Εταιρεία «Ηλιακή Ενέργεια» για την εγκατάσταση μεγάλου Φωτοβολταϊκού Σταθμού.

Το θέμα ήλθε προς γνωμοδότηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, μετά τη σχετική κατά πλειοψηφία απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ασβεστόπετρας, και αφορούσε στον καθορισμό χρήσης σε παραχωρούμενη έκταση αγροκτημάτων του χωριού για την υλοποίηση της επένδυσης αυτής. Ο Εισηγητής, Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Έργων Νίκος Φουρκιώτης, αφού τόνισε, πως ο Δήμος συμφωνεί με την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στη συνέχεια στα αντισταθμιστικά οφέλη από το έργο, όπως θέσεις εργασίας, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, ενίσχυση της τοπικής αγοράς, διαμόρφωση του δρόμου που οδηγεί στο εξωκλήσι του «Προφήτη Ηλία», εκτέλεση έργων, καταβολή ενός ποσού στην Κοινότητα Ασβεστόπετρας. Προειδοποίησε  ότι σε επόμενες, παρόμοιες αιτήσεις, θα συζητούνται και θα λαμβάνονται αποφάσεις υπό την προϋπόθεση της αποσαφήνισης του τοπίου της Απολιγνιτοποίησης.

Σε ερωτήσεις τους  Αρχηγοί των πτερύγων της Αντιπολίτευσης, ζήτησαν να μάθουν για τη  Μ Π Ε του έργου, εάν προβλέπονται αναπλάσεις στον πέριξ του Σταθμού χώρο, εάν προηγήθηκε Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων, ενώ, αποφάνθηκαν ότι τα ανταποδοτικά οφέλη είναι ελάχιστα. Κάποια στιγμή ζητήθηκε να πάρει τον Λόγο ο Πρόεδρος της Ασβεστόπετρας κ. Παγκαλίδης «για να υποστηρίξει», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Εορδαίας, «την απόφαση του, οτιδήποτε άλλο είναι ελλιπές και παρελκυστικό» πλην όμως την ώρα εκείνη ο Πρόεδρος απουσίαζε, με αποτέλεσμα ο κ. Πλακεντάς να ζητήσει την αναβολή του θέματος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η συζήτηση  θα επαναληφθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας  την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα. Ενστάσεις για το έργο αυτό εγείρει ο Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ασβεστόπετρας Μπάμπης Γοτουχίδης

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...