Εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας  στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
 Εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας  στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης

 Εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης

 

Την υποβολή πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 για το έργο με τίτλο : «Εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης» εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 15ης Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης βρίσκεται σε ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή και κατά την περίοδο των χιονοπτώσεων παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα αποκομμένη από το οδικό ορεινό δίκτυο της περιοχής. Η Ιερά Μονή ηλεκτροδοτείται μέσω του δικτύου της ΔΕΗ που φτάνει μέχρι το μοναστήρι. Κατά την θερινή κυρίως περίοδο κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων πέφτουν πολλοί κεραυνοί στην περιοχή, με αποτέλεσμα να καταστραφεί δύο φορές ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ που χρησιμοποιείται για την σύνδεση του δικτύου με το μοναστήρι.

Κάθε φορά που γίνεται τέτοια καταστροφή μαζί με το μετασχηματιστή καταστρέφεται μεγάλο μέρος της καλωδίωσης της Μονής, ηλεκτρικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο, η αντλία νερού ακόμα και τμήματα της τοιχοποιίας της Μονής. Εκτός των καταστροφών αυτών υπάρχει και άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς στο δάσος της ευρύτερης περιοχής με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για την ίδια την Μονή αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

 

Με την προμήθεια και την τοποθέτηση της αντικεραυνικής προστασίας που περιλαμβάνεται στο προτεινόμενο έργο προϋπολογισμού 10.000,00€ με τίτλο: «Εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης»,  θα αποφευχθούν μελλοντικές σοβαρές βλάβες στις εγκαταστάσεις της Μονής και ταυτόχρονα θα προστατευθεί κατά το δυνατό και η δασώδης έκταση της ευρύτερης περιοχής.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...