Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ – «Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)» Λουίτζι Πιραντέλλο – Κύριε Κοκκινίδη Ευστάθιε

5λ ανάγνωσης
 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ π. ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΛΑΦΤΣΗ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΑΥΞΩΝΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

«Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)» Λουίτζι Πιραντέλλο

Κύριε Κοκκινίδη Ευστάθιε

 

Του Χρήστου Πολιτίδη

 

 

Η εν υπνώσει αντιπολίτευση- έχει εξεγερθεί επιτέλους….

Κύριε Κοκκινίδη, ασφαλώς δεν έχω απαίτηση να γνωρίζετε τον βίο και την πολιτεία μου, άλλωστε είναι “νωπά τα ίχνη σας”, στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

Πέραν της συνδικαλιστικής σας δράσης, στον εργασιακό σας χώρο και τον εγκιβωτισμό σας στον ΣΥΡΙΖΑ, έχετε να μας πείτε αν υπάρχει κάτι ακόμη;

Αφού με προκαλείτε θα σας αναφέρω το ιστορικό μου: Ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη  του πολιτιστικού συλλόγου “ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ”, υπαρκτού συλλόγου με άπειρες δράσεις, δημιουργηθείς το 1984,  επίσης ιδρυτικό στέλεχος της εφημερίδας “ΕΠΑΦΗ” και δημοσιογράφος “εραστής αυτής της τέχνης”, για πάνω από 6 χρόνια, υπήρξα συνιδρυτής της “ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ” και επίσης συνιδρυτής του “ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ”, με τον αείμνηστο ΑΛΕΚΟ ΑΠΑΤΣΙΔΗ, τους  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΗ ΤΡΥΦΩΝΑ, ΔΗΜΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, ΣΤΕΛΙΟ ΧΑΤΖΗΣΑΒΙΔΗ  και ας με συγχωρέσουν όσους παραλείπω, υπήρξα ο ιθύνων νους της “ΔΕΣΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ” επονομαζομένων ως ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙ,  ακόμη ήμουν μέλλος του κινήματος των αγανακτισμένων της πόλης μας,  συνέπλευσα με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να γίνω ποτέ μέλλος, ήμουν ξένο σώμα και παραδοξολόγος για εσάς, προς τιμήν μου.

Ήμουν μέλλος της “ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ”, του “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ” και της “ΟΜΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ”, είχα πρωταγωνιστικό ρόλο 5 έτη στην διοργάνωση “ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ”, σχεδόν μια δεκαετία είμαι εθελοντής σε 3 υγειονομικούς συλλόγους στην περιοχή μας.

Φαντάζομαι σε λιγάκι θα έχετε την γενέθλια δεκαετία σας στην πολιτική, με τον παρατεινόμενο εγκιβωτισμό σας στο  κόμμα, η δική μου πολιτική και κοινωνική δράση πηγαίνει σχεδόν 3,5 δεκαετίες πίσω στον χρόνο και βρίσκεται μέσα στα σπάργανα της κοινωνίας.

Μάλλον εσείς είστε ο αιθεροβάμων και οφείλετε να ξυπνήσετε εκ του λήθαργου που έχετε περιπέσει και να τιμήσετε την ψήφο που έχετε λάβει.

Επειδή δεν θα καταλάβετε ποτέ για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ  κατάφερε να κρατήσει το 32 % ,θα σας το πληροφορήσω, ήταν η κινητοποίηση των δυνάμεων της ανένταχτης αριστεράς, 500000-600000 που κινητοποιηθήκαμε κάναμε τα πάντα, για να μην σβήσει  ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ(αυτό το φως του Κων.Βάρναλη) στο καντηλάκι της αριστεράς, θυμάστε πόσο πήρε στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά εσείς δεν θα το καταλάβετε, για εμάς όμως ήταν θέμα ανιδιοτελούς πολιτικής συνείδησης στον ιδεολογικό χώρο που βρισκόμαστε.

Για την διαφαινόμενη συναλλαγή του κυρίου Πλακεντά με τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν μπορείτε να δείτε την ΜΑΚΡΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ του Νίκου Καββαδία, στην πολιτική όταν σε προλαβαίνουν οι εξελίξεις καλύτερα κάθισε μακάριος στην οικεία σου.

Το “πνεύμα του νόμου”, του κυρίου Σκουρλέτη (θα σας στενοχωρήσω και εδώ) είναι ακριβώς όπως το έθεσα, “η παρεμπόδιση της συναλλαγής και των αυθαιρεσιών αυτών που ασκούν την εξουσία, με τον διαμοιρασμό της πολιτικής ευθύνης στην συμπόρευση της συνδιοίκησης,” αν ήταν όπως το θέσατε έπρεπε να μην υπάρχει αντιπολίτευση, ο “Σοβιετισμός” νομίζω έχει παρέλθει σαν οικονομικοκοινωνικό σύστημα.

Ο κύριος Καραβασίλης, με λακωνικό τρόπο σε άρθρο του εύστοχα το θέτει, νομίζω οφείλετε να κάνετε τον κόπο να το αναγνώσετε.

Ο “Μανιχαϊσμός”και η εφαρμογή του ως πολιτικός γνώμονας και μέθοδος ανάλυσης, είναι παρωχημένη πολιτική πρακτική, ο κύριος Τότης είχε πάρα πολλά στρεβλά επιχειρηματίας ήταν που κυνηγούσε και προσωπικά οφέλη, αλλά είχε ψυχή και τρέλα, το σχέδιο του με την κεντρική πλατεία που το κατεδάφισε ο κύριος Πλακεντάς και εσείς σιωπήσατε, ήταν μοναδικό, θα άλλαζε όλη την πόλη, την αισθητική, τους ζωτικούς χώρους, την οικονομία και τα καταστήματα, ούτε ο ίδιος μπορούσε να διανοηθεί την δυναμική που απελευθέρωνε και την οικολογική προοπτική της πόλης, μάλλον έχετε ελλιπή ενημέρωση.

 

Είναι εύκολο κατά το δοκούν να παρερμηνεύεις λέξεις, που ούτως η άλλως, είναι τοποθετημένες σε κείμενα, που φιλοδοξούν να  έχουν και λογοτεχνική υπόσταση, μάλλον δεν ανοίγετε βιβλία λογοτεχνίας.

Μερικές “ενέσιμες δόσεις Οδυσσέα Ελύτη” θα σας βοηθούσαν.

Τώρα που εξεγερθήκατε “Ελπίζω” να βρείτε τον μίτο της Αριάδνης.

Εδώ, σε αυτή την αντιπαράθεση, μπαίνει τελεία.

Σαν την ΜΥΣΤΙΚΗ ΒΟΗ ΤΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ του Κων. Καβάφη, θα με βρείτε πάλι μπροστά σας.

 

Τάδε έφη Ο ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το Σωτήριον έτος 2020 στις 21/4

Υ.Γ.

Αφιερωμένο, στις αδρανείς, αλλά “πολλά υποσχόμενες προοδευτικές δυνάμεις” της πόλης μας.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
2 Σχόλια
  • Αυτά τα λέτε και στους φίλους στο ΚΑΠΗ όταν πηγαίνετε λαϊκή για να παιρνετε μάτι τίποτα νοικοκυρουλες ή περιοριζοσαστε εδώ;

  • Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *