Λόγω εργασιών τεχνολογικής αναβάθμισης και εγκατάστασης πομπού ψηφιακού ραδιοφώνου (DAB+), θα υπάρξουν καθημερινές ολιγόωρες διακοπές από τις 14 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.
ΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Σε προγραμματισμένες διακοπές στη μετάδοση των ραδιοφωνικών της προγραμμάτων προχωρά η ΕΡΤ το επόμενο διάστημα στη Δυτική Μακεδονία, λόγω εργασιών αναβάθμισης των τεχνολογικών της εγκαταστάσεων και της εγκατάστασης νέου πομπού ψηφιακού ραδιοφώνου (DAB+).
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ, οι ολιγόωρες διακοπές θα αφορούν το Κέντρο Εκπομπής Βιτσίου και θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις:
- Από τη Δευτέρα 14 έως και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026
- Από τη Δευτέρα 21 έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026
Οι διακοπές θα είναι καθημερινές και θα διαρκούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.
Ποια προγράμματα και ποιες περιοχές επηρεάζονται
Κατά τις ώρες των εργασιών, θα επηρεαστεί η λήψη των εξής ραδιοφωνικών σταθμών:
- ERTnews
- Δεύτερο Πρόγραμμα
- Τρίτο Πρόγραμμα
- ΕΡΑΣΠΟΡ
- Ραδιοφωνικός Σταθμός Φλώρινας
Η διακοπή του σήματος θα επηρεάσει άμεσα τις πόλεις της Πτολεμαΐδας, της Φλώρινας και της Καστοριάς, καθώς και ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που λαμβάνει σήμα από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής.
Από την πλευρά της, η ΕΡΤ επισημαίνει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η επαναφορά του σήματος να γίνεται το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση των καθημερινών εργασιών, ενώ ζητά την κατανόηση του ακροαματικού κοινού για την προσωρινή όχληση, η οποία γίνεται με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της.














