Πυροσβεστική: Πώς θα γίνει η επιλογή για 3.630 μόνιμες θέσεις εργασίας

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Πυροσβεστική: Πώς θα γίνει η επιλογή για 3.630 μόνιμες θέσεις εργασίας

Πυροσβεστική: Πώς θα γίνει η επιλογή για 3.630 μόνιμες θέσεις εργασίας


Οι σχετικές προκηρύξεις δεν θα βγουν μέσω του ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος

Εν αναμονή της έκδοσης των προκηρύξεων για το πυροσβεστικό σώμα βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι καθώς με αυτές θα ανοίξει ο δρόμος για 3.630 θέσεις εργασίας μονίμων στην υπηρεσία.

Από τις παραπάνω θέσει, οι 3.505 θέσεις εργασίας κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων και οι υπόλοιπες 125 στο πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων. Η πλήρωση των 3.630 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι σχετικές προκηρύξεις δεν θα βγουν μέσω του ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πρώτη προκήρυξη να εκδοθεί στο προσεχές διάστημα, ώστε οι πρώτες προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν την αντιπυρική περίοδο του 2023.

Σε ποιους απευθύνεται

Η προκήρυξη της πυροσβεστικής θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ.

Η κάθε προκήρυξη θα περιγράφει αναλυτικά τα κριτήρια και τα προσόντα που είναι απαραίτητο να έχουν οι υποψήφιοι για να προκριθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκηρύξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα θα θέτουν ηλικιακά κριτήρια αλλά και ειδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια θα κληθούν να συμμετάσχουν και σε μία σειρά από εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να εργαστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία: Αθλητικές δοκιμασίες Υγειονομικές εξετάσεις Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS).

Οι οργανικές θέσεις Πυρονόμων – Αρχιπυροσβεστών – Υπαρχιπυροσβεστών – Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων προσαυξάνονται κατά τρεις θέσεις και καταλαμβάνονται από τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι κρίθηκαν επιτυχώς από τα αρμόδια συμβούλια προς ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, κατ’ εφαρμογή των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011.

Αντιστοίχως, καταργούνται 3 οργανικές θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και οι εναπομείνασες οργανικές θέσεις αυτών ανέρχονται σε 1.557.

Έξτρα μοριοδότηση

Έξτρα μοριοδότηση για τους υπηρετούντες δημοτικούς υπαλλήλους αναμένεται να προβλέπεται με την νέα προκήρυξη. Παραμένει ωστόσο αναπάντητο το ερώτημα για το  θα καθορσιτούν τα ηλικιακά όρια

Έξτρα μόρια αναμένεται δοθούν επίσης και σε ιδιώτες που κατέχουν την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη.

Σε κάθε περίπτωση η προκήρυξη δεν θα προβλέπει τον αποκλεισμό υποψηφίων που δεν έχουν τις παραπάνω ιδιότητες. Θα είναι, δηλαδή, διαγωνισμός ανοιχτός προς όλους τους υποψηφίους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!