Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Μέχρι 31 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για το νέο επιχειρηματικό πρόγραμμα “InventICT”

5λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Μέχρι 31 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για το νέο επιχειρηματικό πρόγραμμα “InventICT”

Έως τις 31 Ιανουαρίου 2017 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ένταξης στο νέο πρόγραμμα επώασης καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων “InventICT”. Το πρόγραμμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και αποφοίτους του ΕΜΠ ή αντίστοιχα μέλη των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολυτεχνείο Θράκης), καθώς και σε ομάδες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος τους πληροί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ιδεών τους, στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ή στην αξιοποίηση των ΤΠΕ σε οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, στις εγκαταστάσεις του κόμβου ΕΠΙ.νοώ στην Αθήνα προκειμένου να παρουσιαστεί το πρόγραμμα, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Βασίλης Μαγκλάρας, ανέφερε ότι η υφιστάμενη εθνική ψηφιακή πολιτική έχει ως κεντρικό στόχο την αξιοποίηση του εξαιρετικού έργου που γίνεται τόσο από το ελληνικό πανεπιστήμιο, όσο και από τον δυναμικό και εξωστρεφή κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, και πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα μιας ουσιαστικής σύμπραξης ανάμεσα στο δημόσιο τομέα, τον ακαδημαϊκό χώρο και τον ιδιωτικό τομέα με άμεσο στόχο την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία». Το InventICT υλοποιείται από τη Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ – Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους IndustryDisruptors – GameChangers (ID-GC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Το πρόγραμμα αξιοποιεί την προηγούμενη πείρα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ και της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ αλλά και τη διεθνή πείρα και πρακτική, καθώς συμπράττει σε αυτό και ο μη κερδοσκοπικός βελγικός οργανισμός S.O. Kwadraat που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο του Leuven, το οποίο αναδείχθηκε στον τομέα αυτό ως το πλέον καινοτόμο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, αξιοποιεί το ευρύ ανθρώπινο δίκτυο των αποφοίτων του ΕΜΠ.

Ο Ιωάννης Βασιλείου, διευθυντής του ΕΠΙΣΕΥ δήλωσε σχετικά: «To InventICT αποτελεί μία προσπάθεια, με εξαιρετική πρώτη ύλη. Στους 12 μήνες που θα τρέξει το πρόγραμμα αλλά και για όσα σχεδιάζονται στη συνέχεια στο πλαίσιό του, το ΕΠΙΣΕΥ θα σταθεί αρωγός και θα το στηρίξει». Ο Γιάννης Καλογήρου, καθηγητής ΕΜΠ, επιστημονικός υπεύθυνος ΜοΚΕ ΕΜΠ και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ ανέφερε: «Το πρόγραμμα InventICTέρχεται σε μία δύσκολη και ταυτόχρονα κατάλληλη συγκυρία. Βρισκόμαστε σε μία φάση πού έχουμε όχι μόνο διαρροή επιστημονικού δυναμικού (brain drain) αλλά και ελλιπή αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, ενώ στο ΕΜΠ πραγματοποιείται πολύ μεγάλο και άκρως ανταγωνιστικό, διεθνώς, ερευνητικό έργο, τα αποτελέσματά του αξιοποιούνται σε μικρό σχετικά βαθμό για την ανάπτυξη καινοτομιών και ακόμη λιγότερο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων έντασης γνώσης με σημαντική αναπτυξιακή επίδραση».

O Γεώργιος Στεφανόπουλος, γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας ανέφερε: «Ο στόχος μας όμως είναι να αγκαλιάσουμε σε βάθος τριετίας όλες τις πολυτεχνικές σχολές της χώρας. Φιλοδοξία μας είναι να στηρίξουμε την ερευνητική εργασία και να συνδέσουμε το έργο που γίνεται στα πανεπιστήμια με την επιχειρηματικότητα. Η προσπάθεια θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή στην κινητικότητα και να αξιοποιήσει ανθρώπους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός χώρας. Απώτερος στόχος μας είναι να αξιολογηθούν οι ιδέες του InventICT από τις εταιρείες – μέλη της ΕΕΚΤ και ευρύτερα του κλάδου και προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσουν και τα στελέχη μας».

Ο Μιχάλης Στάγκος, ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς ότι συμπράττουμε με το ΕΜΠ, το σημαντικότερο ερευνητικό // ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, και με την ΕΕΚΤ στη δημιουργία μιας νέας θερμοκοιτίδας. Το ΙnventICT στοχεύει στο να αναδείξει νέους ερευνητές και να τους παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να καινοτομήσουν και να επιχειρήσουν. Οι ID-GC, με την παρουσία τους σε 64 χώρες και τη σύνδεσή τους με τη διεθνή αγορά θα προσπαθήσουν να αποτελέσουν δίαυλο εξωστρέφειας για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στη θερμοκοιτίδα. Πρώτος σταθμός το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας στο Γιοχάνεσμπουργκ, τον Μάρτιο 2017, στην ενεργοποίηση του οποίου παίζουν σημαντικό ρόλο οι ID-GC». Τα αποτελέσματα της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων θα ανακοινωθούν έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την πρόσκληση ενδιαφέροντος του προγράμματος Invent ΙCT, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.inventICT.gr και την αντίστοιχη σελίδα στο FBwww.facebook.com/Invent4ICT

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο