Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Πληρωμές: Ποιες συντάξεις, προκαταβολές και επιδόματα καταβάλλονται από σήμερα έως και την 1η Σεπτεμβρίου

Πληρωμές: Ποιες συντάξεις, προκαταβολές και επιδόματα καταβάλλονται από σήμερα έως και την 1η Σεπτεμβρίου
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το “χρώμα του χρήματος” θα δουν από σήμερα Τετάρτη έως και την 1η Σεπτεμβρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους πολλοί δικαιούχοι καθώς καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων, επιδόματα και παροχές από τον ΟΠΕΚΑ αλλά και οι προκαταβολές συντάξεων. Αναλυτικά:

Κύριες και επικουρικές μηνός Σεπτεμβρίου 

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Σεπτεμβρίου. Σήμερα θα καταβάλλουν ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο τις συντάξεις Σεπτεμβρίου των ασφαλισμένων των οποίων ο ΑΜΚΑ τελειώνει σε 0,2,4,6,8. Υπενθυμίζεται πως η καταβολή τους άρχισε στις 28 Αυγούστου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Επιδόματα και παροχές από τον ΟΠΕΚΑ 

Ο ΟΠΕΚΑ  θα πληρώσει σήμερα, Τετάρτη, 30 Αυγούστου και αύριο Πέμπτη, 31 Αυγούστου μια σειρά επιδομάτων και παροχές σε 700 χιλιάδες δικαιούχους. Ο Οργανισμός θα καταβάλλει το συνολικό ποσό σχεδόν 182 εκατ. ευρώ και τα επιδόματα που θα δοθούν είναι τα εξής:

 • Επίδομα στέγασης
 • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
 • Αναπηρικά
 • Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
 • Επίδομα Ομογενών
 • Eπίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
 • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων
 • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για ελληνική μειονότητα Αλβανίας
 • Κόκκινα δάνεια
 • Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές
 • Πρόγραμμα Γέφυρα
 • Επίδομα Αναδοχής
 • Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες
 • Πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού
 • Προνοιακά επιδόματα ατόμων με αναπηρία

Οι προκαταβολές συντάξεων

Το συνολικό ποσό των  5,6 εκατ. ευρώ πληρώνει στις 31 Αυγούστου ο  e-ΕΦΚΑ σε 15.000 ασφαλισμένους  για προκαταβολές συντάξεων (του ν.4778/21) μηνός Σεπτεμβρίου 2023. Υπενθυμίζεται πως το ποσό προκαταβολής της σύνταξης που χορηγείται στους δικαιούχους φτάνει μέχρι και τα 384 ευρώ και δίνεται κυρίως σε πολίτες που δεν έχουν λάβει ούτε οριστική αλλά ούτε και προσωρινή σύνταξη και έχουν μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς εισόδημα λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Συνεπώς οι πολίτες που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος δικαιούνται να πάρουν προκαταβολή σύνταξης και τα ποσά που δίνονται είναι τα εξής:

 • 360 ευρώ: Το ποσό αυτό δίνεται στους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης το 62ο έτος της ηλικίας τους και 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης ή δεν έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους με την προϋπόθεση όμως να πληρούν τη στιγμή της αίτησης τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις των ενταγμένων στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέων κύριας ασφάλισης.
 • 384 ευρώ: Το ποσό αυτό χορηγείται στους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης το 67ο έτος της ηλικίας τους και 15 έτη ασφάλισης ή 4.500 ημέρες ασφάλισης (αυτοτελώς ή διαδοχικά) σε οποιοδήποτε ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέα κύριας ασφάλισης ή το 62ο έτος της ηλικίας τους και 20 έτη ή 6.000 ημέρες ασφάλισης (αυτοτελώς ή διαδοχικά) σε οποιοδήποτε ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέα κύριας ασφάλισης.

Σημείωση: 384 ευρώ παίρνουν και οι ασφαλισμένοι που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας με την προϋπόθεση όμως να πληρούν τις κατά περίπτωση οριζόμενες ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αλλά έχουν και εν ισχύ γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής των ΚΕΠΑ που πιστοποιεί το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό αναπηρίας

Εφάπαξ 

Ο e-ΕΦΚΑ  καταβάλλει από τις  28 Aυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου  το συνολικό ποσό των 19,3 εκατ. ευρώ σε 950 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

 

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...