ΕΦΚΑ -συνταξιούχοι: 4πλο bonus εντός Δεκεμβρίου -Τι ποσά θα “πρέπει” να δουν

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
ΕΦΚΑ -συνταξιούχοι: 4πλο bonus εντός Δεκεμβρίου -Τι ποσά θα “πρέπει” να δουν

ΕΦΚΑ -συνταξιούχοι: 4πλο bonus εντός Δεκεμβρίου -Τι ποσά θα “πρέπει” να δουν


Σε σειρά απαντήσεων για τις συντάξεις και τις αυξήσεις που έρχονται έδωσε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάκαλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στο θέμα των αυξήσεων στις συντάξεις διευκρίνισε πως πρόκειται για τεσσάρων διαφορετικών ειδών αυξήσεις.

Στην ουσία η πρώτη έχει να κάνει με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ, η οποία κατά πάσα πιθανότητα καταβάλλεται στις 20 Δεκεμβρίου. Αυτή θα τη δουν 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι, όσοι έχουν δηλαδή συντάξιμες αποδοχές τον μήνα κάτω από 800 ευρώ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η δεύτερη αύξηση είναι μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αφορά περίπου 900.000 συνταξιούχους και θα τη δουν το τριήμερο καταβολής των συντάξεων οι 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου.

Η τρίτη αύξηση έχει να κάνει με την αύξηση του νόμου Βρούτση, την 4η ετήσια αύξηση, η οποία αφορά παλιούς συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Περίπου 235.000 είναι αυτοί οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν και αυτοί την αύξηση 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου.

Η τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση του 7,75%, την οποία θα τη δουν περίπου 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι, η οποία θα καταβληθεί στα τέλη Ιανουαρίου με τις συντάξεις Φεβρουαρίου.

Όπως είπε, “αν προσθέσουμε αυτές τις τέσσερις αυξήσεις, προκύπτει ότι το 95% των συνταξιούχων θα δει μία ή και δύο ή και ακόμα και τρεις αυξήσεις συνδυαστικά στις αποδοχές τους”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!