Αυτοαπασχολούμενοι: Τι πρέπει να ξέρουν για τη συνταξιοδότηση αν έχουν οφειλές

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Αυτοαπασχολούμενοι: Τι πρέπει να ξέρουν για τη συνταξιοδότηση αν έχουν οφειλές

Τι πρέπει να  κάνουν οι  αυτοαπασχολούμενοι  (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες) όταν χρωστάνε  ασφαλιστικές εισφορές, αλλά θέλουν να βγουν στην σύνταξη περιέγραψε σήμερα ο εργατολόγος  Δημήτρης Μουσελίμης, στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ.

Ο κ.  Μουσελίμης είπε ότι το όριο των οφειλών είναι 20.000 ευρώ για όλα τα ταμεία και 6.000 ευρώ για τον ΟΓΑ. Επιπλέον ενημέρωσε και για το πως γίνεται η αποπληρωμή αυτών των ποσών. Ο ίδιος εξήγησε ότι οι οφειλές (20.000 ή 6.000 ευρώ) συμψηφίζονται ή παρακρατούνται από τα ποσά των συντάξεων σε έως 60 ίσες μηνιαίες δόσεις. Είπε ακόμα ότι σε περίπτωση  ρύθμισης οφειλών με 120 δόσεις,  ο ενδιαφερόμενος υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης & το ποσό οφειλής θα παρακρατηθεί σε τόσες δόσεις όσες θα απομένουν μέχρι τις 120.

Είπε ακόμα ότι για όσους έχουν παράλληλη ασφάλιση, στο διάστημα 20-30 Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση εισφορών για το 2021 και ο αριθμός αυτών των ανθρώπων, με παράλληλη απασχόληση,  φτάνει τις 250.000.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!