Αναδρομικά: Νέα απογοήτευση για τους συνταξιούχους – Αναβάλλονται οι πληρωμές

Eordaialive Team
5λ ανάγνωσης
Αναδρομικά: Νέα απογοήτευση για τους συνταξιούχους – Αναβάλλονται οι πληρωμές
ӵ��ܭﵭ 𯱥ߡ 𱯲 �𯵱㥟񣡳ߡ򠳴筠hޭᬠ䩡족�쥭褐㩡 �𥱩꯰ݲ �尩꯵񩪾���筠Աߴ砳 Ϫ�߯�17. ϩ 󵭴ᮩキ褐槴ュ, 쥴ᮽ ܫ빭, �꡴ܱ㧳破�칭 𯵠尧񥜦ﵭ �󵭴ܮ婲 �, �🳧򠪡頴筠꡴ܱ㧳砼빭 �᭴鳶᫩󴩪�칭 �굢ݱ�粠�ﰯߡ ꡴磯񯽭 𹲠� 嬰៦婮 (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Αναδρομικά: Νέα απογοήτευση για τους συνταξιούχους – Αναβάλλονται οι πληρωμές
Χωρίς αναδρομικά στους λογαριασμούς τους βρίσκονται οι περισσότεροι συνταξιούχοι, καθώς η πληρωμή αναβλήθηκε λόγω καθυστερήσεων της ανάδοχης εταιρίας.

Σε νέα αναμονή μπαίνουν οι νέοι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που περίμεναν ότι σήμερα θα πληρωθούν τα αναδρομικά τους, τα οποία δεν θα καταβληθούν τελικά σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου, εξαιτίας καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρία.

Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ αναφέρει πως τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης θα καταβληθούν τελικά με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι συνταξιούχοι που περίμεναν αυτά τα χρήματα, φεύγουν σήμερα με μεγάλη απογοήτευση από τα ΑΤΜ.

Ο ΕΦΚΑ με ανακοίνωση του αναφέρει πως τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης θα καταβληθούν τελικά με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021. Συνεπώς η μεγάλη πληρωμή, που αφορά περίπου 60.000 δικαιούχους και είχε ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, αναβάλλεται για ένα μήνα.

Η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ
Ξεκινά η καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με περισσότερα από 30,1 και έως 44 έτη ασφάλισης, μετά τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020.

Συνταξιούχοι Δημοσίου
Οι πληρωμές ξεκινούν από σήμερα, 29 Ιουνίου 2021, με τις αυξήσεις σε 10.861 συνταξιούχους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με τον ν.4387/2016) και πριν την 1/10/2019. Οι παραπάνω συνταξιούχοι θα δουν κατά μέσο όρο πραγματική αύξηση στην ακαθάριστη σύνταξη τους 74 ευρώ, ενώ τα ανώτατα ποσά αυξήσεων φτάνουν τα 450 ευρώ τον μήνα.

Για τις πληρωμές των αναδρομικών των συνταξιούχων του Δημοσίου θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Συνταξιούχοι ιδιωτικού τομέα
Αναφορικά με την πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με τον ν.4387/2016), λόγω καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρία που προέκυψε μετά την τελευταία ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη ανακοίνωση ανέφερε ως ημερομηνία της εμβόλιμης πληρωμής την 30η Ιουνίου.

Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Για τις πληρωμές των αναδρομικών και αυξήσεων των συνταξιούχων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016 θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση

Νέα απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά
Ένα βήμα πριν την έκδοση της κρίσιμης απόφασης επί των αιτήσεων συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν αναδρομικά την επιστροφή περικοπών των συντάξεων τους που έγιναν με το «νόμο Κατρούγκαλου», αλλά και επιστροφή των τριών δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων- Πάσχα- Θερινής άδειας) στις κύριες και επικουρικές συντάξεις βρίσκεται η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανώτατοι δικαστές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των διασκέψεών τους υπό την πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μαίρη Σάρπ.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει συνδικαλιστικοί φορείς, όπως είναι μεταξύ των άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδος το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και 50 περίπου συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα.

Όλοι ζητούν την ακύρωση της υπ΄ αρθμ. Φ.11321/35005/1528/14.10.2020 απόφασης του υπουργού Εργασίας καθώς δεν προβλέπει την επιστροφή των σχετικών περικοπών των επικουρικών συντάξεων και των δώρων που επιβλήθηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, παρά το γεγονός ότι οι επίμαχες περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές με αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ το έτος 2015.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!