ΥΠΕΣ: Μειώνονται τα πρόστιμα για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας (τροπολογία)

ΥΠΕΣ: Μειώνονται τα πρόστιμα για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας (τροπολογία)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Μειώνονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε συνδυασμούς και υποψηφίους των εκλογών για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για πλημμέλειες που αφορούν στις εκλογικές δαπάνες με αναδρομική ισχύ από την 25.3.2019, ημερομηνία έναρξης της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της τις Μαΐου 2019 – 2ας Ιουνίου 2019.

Τα παραπάνω προβλέπει τροπολογία η οποία μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στο Νομοσχέδιο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροψιάς – Πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις»

Στην τροπολογία επίσης σημειώνεται ότι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων του άρθρου 12 του ν. 3870/2010 (Α’ 138) και αφορούν στην επιβολή προστίμων αναπροσαρμόζονται, τροποποιούνται ή ανακαλούνται, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα χρηματικά ποσά των επιβαλλόμενων προστίμων, με αποφάσεις της Επιτροπής, ύστερα από ένσταση του επικεφαλής του συνδυασμού ή του διαχειριστή των οικονομικών του συνδυασμού ή του υποψηφίου, η οποία ασκείται ενώπιον της Επιτροπής μέσα σε προθεσμία εξήντα (60) ημερών από την Κοινοποίηση της απόφασης.

Ειδικότερα στο άρθρο 2 της τροπολογία αναφέρεται:

Κυρώσεις σε βάρος συνδυασμών και υποψηψίων εκλογών δημοτικών και περιψερειακών αρχών — Τροποποίηση άρθρου 14 του ν. 3870/2010

Η Παρ. Ι του άρθρου 14 του ν. 3870/2010 (Α’ 138) τροποποιείται ως προς το ανώτατο και το κατώτατο όριο των επιβαλλόμενων προστίμων και η παρ. Ι διαμορψώνεται ως ακολούθως:

«1. Εκτός των διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται στις διατάξεις του παρόντος, υπόκεινται σε διοικητικές κυρώσεις και οι ακόλουθες Παραβάσεις των συνδυασμών και των υποψηψίων:

α. Η ελλιπής ή αντικανονική τήρηση και ενημέρωση του βιβλίου εσόδων-εξόδων των συνδυασμών τιμωρείται με πρόστιμο ύψους μέχρι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκλογικών δαπανών του συνδυασμού.

β. Οι συνδυασμοί που παραβιάζουν τις παρ. 4 και 5 του άρθρου 1, καθώς και οι υποψήψιοι που παραβιάζουν τις παρ. 3 και 5 του άρθρου 2 τιμωρούνται με πρόστιμο από δέκα χιλιάδες (10.000) μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

γ. Για κάθε παράβαση των παρ. 1, 2, 4, 5 και ό του άρθρου 5 επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος του συνδυασμού από πέντε χιλιάδες (5.000) μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

δ. Η μη εμπρόθεσμη υποβολή, η ελλιπής ή η αντικανονική σύνταξη των βιβλίων εσόδων- εξόδων και της αναλυτικής κατάστασης εκλογικών εσόδων και δαπανών, που προβλέπονται από τις παρ. Ι και 2 των άρθρων 9 και 11, επισύρει σε βάρος του συνδυασμού πρόστιμο από δύο χιλιάδες (2.000) μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

ε. Η μη εμπρόθεσμη ή ελλιπής ή αντικανονική τήρηση των αναλυτικών καταστάσεων, εσόδων και δαπανών, από τους υποψηψίους, επισύρει σε βάρος τους πρόστιμο από χίλια (1.000) μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.»

Αποψάσεις που έχουν εκδοθεί από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων του άρθρου 12 του ν. 3870/2010 και αψορούν στην επιβολή προστίμων αναπροσαρμόζονται, τροποποιούνται ή ανακαλούνται, σύμψωνα με την παρ. 1, με αποφάσεις της Επιτροπής, ύστερα από ένσταση του επικεψαλής του συνδυασμού ή του διαχειριστή των οικονομικών του συνδυασμού ή του υποψηψίου, η οποία ασκείται ενώπιον της Επιτροπής μέσα σε Προθεσμία εξήντα (60) ημερών από την κοινοποίηση της απόψασης.

Ποσά που έχουν καταλογισθεί ή εισπραχθεί δεν επιστρέψονται.

4. Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την 25η.3.2Ο19.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Δείτε Επίσης

Θ.Πλεύρης: Σύντομα η Ελλάδα θα μπορεί να εισάγει μονοκλωνικά αντισώματα
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Θ.Πλεύρης: Σύντομα η Ελλάδα θα μπορεί να εισάγει μονοκλωνικά αντισώματα

«Θα κατεβάσουμε μέσα στο νομοσχέδιο που έρχεται την επόμενη εβδομάδα μια διάταξη ώστε να μπορέσει η χώρα να κάνει εισαγωγή» τόνισε ο κ. Πλεύρης ΗΟδοντιατρική Ομοσπονδία θα καθορίσει σε ποιες

Διαβάστε περισσότερα »
«Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας»
ΚΟΖΑΝΗ

«Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας»

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή, Ταξίαρχο κ. Θωμά Νέστορα.   Στη συνάντηση,

Διαβάστε περισσότερα »
Η παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι εξυγίανση, αλλά μπίζνες της Κυβέρνησης – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι εξυγίανση, αλλά μπίζνες της Κυβέρνησης – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής.

Η παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι εξυγίανση, αλλά μπίζνες της Κυβέρνησης – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής.   Η Κυβέρνηση παραδίδει τη ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα,

Διαβάστε περισσότερα »
Από πότε η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «κράτος» τα κατεχόμενα; -«Λήξαν» το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο κατά την Κυβέρνηση - Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη ΔΕΗ και την πιθανότητα lockdown στη Βόρεια Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από πότε η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «κράτος» τα κατεχόμενα; -«Λήξαν» το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο κατά την Κυβέρνηση – Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη ΔΕΗ και την πιθανότητα lockdown στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, αφού μετά και τη χθεσινοβραδινή δήλωση… μετάνοιας του κ. Ελπιδοφόρου, «είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις

Διαβάστε περισσότερα »
«Καλλιόπη Βέττα: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αφήνει εντελώς απροστάτευτη την Ελληνική κοινωνία σε μια εποχή οξυμένης ενεργειακής κρίσης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καλλιόπη Βέττα: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αφήνει εντελώς απροστάτευτη την Ελληνική κοινωνία σε μια εποχή οξυμένης ενεργειακής κρίσης»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στην ΔΕΗ, δήλωσε:   «Η χθεσινή, ξαφνική και

Διαβάστε περισσότερα »
Κοζάνη - Εκδήλωση – ομιλία  του Ανδρέα Λοβέρδου στα πλαίσια των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.
ΚΟΖΑΝΗ

Κοζάνη – Εκδήλωση – ομιλία  του Ανδρέα Λοβέρδου στα πλαίσια των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να παρακολουθήσουν την εκδήλωση – ομιλία του υποψηφίου προέδρου του Κινήματος Ανδρέα Λοβέρδου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida