Τρεις στους τέσσερις Έλληνες θέλουν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό!

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Τρεις στους τέσσερις Έλληνες θέλουν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό!

Χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων την τελευταία τριετία: Περίπου το 75% (!) των Ελλήνων επιθυμεί να γίνεται εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον ελληνικό λαό.

Η Ελλάδα αλλάζει, η κυβέρνηση δίνει καθημερινά μάχη με διαπλοκή και συμφέροντα και προοδευτικός άνεμος αλλαγής σαρώνει κατεστημένα δεκαετιών.

Στο πλαίσιο αυτής της δημοκρατικής ανανέωσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τη συζήτηση για το ενδεχόμενο η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνεται από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες και όχι από την εκάστοτε Βουλή.

Ο πρωθυπουργός (σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Σκάι) αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στον εκλογικό νόμο όσο και στις θεσμικές τομές στο πολιτικό σύστημα και τόνισε ότι «είναι ώριμη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό» αρκεί «να γίνει συζήτηση για τις αρμοδιότητες».

Ποιον έχει σύμμαχο ο Αλέξης Τσίπρας στη σκέψη να έχουν δικαίωμα οι πολίτες να εκλέγουν οι ίδιοι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Τους ίδιους τους Έλληνες.

«Όταν έχεις τη δυνατότητα να εκλεγείς τον κοινοτάρχη, τον δήμαρχο, να μην έχεις άποψη για το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Νομίζω είναι ώριμη μία τέτοια σκέψη και το θέλει και ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και τρία διαφορετικά γκάλοπ δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης στο ότι πράγματι οι Έλληνες – σε συντριπτικό ποσοστό – επιθυμούν αυτήν την αλλαγή.

Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας της Public Issue που παρουσίασε στις 26 Ιουνίου η εφημερίδα Αυγή.

Το 73% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση για τη διαμόρφωση του 157ου Πολιτικού Βαρόμετρου της Public Issue συμφωνεί με την άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.

Πηγή: http://www.toxwni.gr/

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...