Συνέντευξη της Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Θωμαής Ζαρκοδήμου στο eordaialive.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

zarkodhmoy

Γιατί αποδεχθήκατε την πρόταση να είστε υποψήφια στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με το συνδυασμό του κ. Κασαπίδη;

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απολέσουμε και άλλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της περιφέρειά μας καθώς και του νομού Κοζάνης. Στην προσπάθεια αυτή δηλώνω παρούσα, έτοιμη να εργαστώ με τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου για την πρόοδο του τόπου μας. Η απόφαση μου οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν ήταν εύκολη λόγω των πολλών υποχρεώσεών μου. Όμως έθεσα ως βασική προτεραιότητα την προσφορά στον τόπο μου, στο πλευρό του κ. Κασαπίδη.

Ποιες οι εντυπώσεις σας από τη στάση των πολιτών στην προεκλογική περίοδο;

Οι πολίτες είναι προβληματισμένοι και πολύ αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί. Το εισπράττουμε στη διάρκεια των συζητήσεων που έχουμε μαζί τους. Παράλληλα εισπράττουμε και ότι περιμένουν από τον συνδυασμό μας να ανακτήσουμε τις χαμένες ευκαιρίες, να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο. Η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει σοβαρά και πολυποίκιλα προβλήματα, για τα οποία η απερχόμενη περιφερειακή αρχή όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος αδιαφόρησε. Όλες αυτές και πολλές περισσότερες αντιδράσεις εισπράττουμε από τους πολίτες, οι οποίοι προσδοκούν πολλά από τον συνδυασμό μας και τον κ. Κασαπίδη.

Θέλω να προσθέσω ότι, παρά την κούραση από τις συνεχόμενες επισκέψεις σε όλο το νομό η συμμετοχή μου στον προεκλογικό αγώνα αποτελεί μια πολύ σημαντική εμπειρία από την οποία αποκόμισα θετικές εμπειρίες.

 

Ποίοι είναι οι τομείς των ενδιαφερόντων σας, με τι θα θέλατε να ασχοληθείτε στην περίπτωση που θα εκλεγείτε;

Όλη μου τη ζωή ασχολήθηκε εκ του σύνεγγυς με τον πολιτισμό της περιοχής μας, τις παραδόσεις μας. Σε αυτό τον επιστημονικό τομέα εξειδικεύτηκα, συγκεκριμένα οι σπουδές μου επικεντρώθηκαν στην λαογραφία, ανθρωπολογία του χορού, στα ήθη- έθιμα και γενικότερα στις διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού. Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις σπουδές και τα ενδιαφέροντά μου, αφετέρου την ένδοια που υπάρχει σε ζητήματα πολιτισμού στο επίπεδο της Περιφέρειας, θεωρώ ότι είναι ένας τομέας με τον οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ στην περίπτωση που εκλεγώ και στον οποίο θα μπορέσω να προσφέρω. Επιπρόσθετα και πάλι στο πλαίσιο των επιστημονικών ενδιαφερόντων μου, των σπουδών μου αλλά και της εν γένει ευαισθησίας μου, θα ήθελα να ασχοληθώ με όλες μου τις δυνάμεις για να καταστήσω στην Περιφέρειά μας πρωτοπόρα σε υποδομές και παροχές για τους συμπολίτες μας, με ειδικές, σωματικές ή πνευματικές αναπηρίες, ΑΜΕΑ.

Έχει σημειωθεί ότι  όταν αυτά τα παιδιά  αθλούνται με τον σωστό τρόπο, ανάλογα πάντα με την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού, τόσο η υγεία αλλά και η ψυχολογία αυτών, προοδεύει και βελτιώνεται!!!Ο Αθλητισμός, που αποτελεί την πρώτη μου επιστημονική αγάπη,  συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα.

 

 

Θεωρείτε ότι υπάρχει τρόπος να συνδεθεί ο πολιτισμός με τον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα;

 

Είναι πολύ καλή η ερώτησή σας και θα τολμούσα να πω εύλογη, αν και όχι τόσο συνηθισμένη. Στο πλαίσιο του πολιτισμού εντάσσεται και σε επιστημονικό επίπεδο τόσο η παραδοσιακή διατροφή όσο και η μικρής κλίμακας αγροτική οικονομία. Με άλλα λόγια είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε ό,τι μας παρέχει ο τοπικός πολιτισμός και παράλληλα να προωθήσουμε τις δυνατότητες της περιοχής μας σε ό,τι αφορά την γεωργία. Ένα παράδειγμα, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρέχοντας την ταυτόχρονη παρουσίαση ηθών-εθίμων και τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Γενικότερα, θέλω να επισημάνω ότι έχουμε πολλά πολιτισμικά στοιχεία και χαρακτηριστικά ως Περιφέρεια που έχουν μείνει αναξιοποίητα.

Κλείνοντας κ. Ζαρκοδήμου θέλω να μου πείτε γιατί οι πολίτες να επιλέξουν τον κ. Κασαπίδη και εσάς;

Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένη από την εγκατάλειψη. Οι προσδοκίες των πολιτών εγκλωβίστηκαν σε συνθήματα και μόνο της απερχόμενης διοίκησης. Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας θέλουν να αναπτυχθεί η περιοχή, θέλουν να νιώθουν ισάξιοι με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες άλλων πολιτών. Ο συνδυασμός #αλλάζουμε πορεία# με επικεφαλής τον Γιώργο Κασαπίδη έχει σχέδιο και μπορεί να επαναφέρει την αληθινή ανάπτυξη στην περιφέρειά μας, στηριζόμενος σε πρόσωπα νέα με όρεξη και γνώση. Προσωπικά πρεσβεύω την αλλαγή, την ενασχόληση της νέας γενιάς με τα κοινά, μιας γενιάς με προσόντα και όραμα, με ελπίδα και διάθεση για να βελτιώσουμε τον τόπο μας. Είναι χρέος μας ως γνήσιοι Μακεδόνες να διατηρούμε και να διαιωνίζουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά και ταυτότητα.

Δείτε Επίσης

Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία

Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα »
Πολάκης: «Να δω σε ποιο βουστάσιο θα κρυφτείς Μητσοτάκη με τον άλλο αστοιχείωτο Γεωργιάδη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: «Να δω σε ποιο βουστάσιο θα κρυφτείς Μητσοτάκη με τον άλλο αστοιχείωτο Γεωργιάδη»

Πολάκης: «Να δω σε ποιο βουστάσιο θα κρυφτείς Μητσοτάκη με τον άλλο αστοιχείωτο Γεωργιάδη»   Την οργή του Παύλου Πολάκη προκάλεσαν οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό του από το βήμα της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα »
Παπανδρέου:Ανάρτηση-προαναγγελία για κάθοδο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου:Ανάρτηση-προαναγγελία για κάθοδο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Παπανδρέου:Ανάρτηση-προαναγγελία για κάθοδο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ Ως προαναγγελία διεκδίκησης της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής και καθόδου στην επικείμενη εκλογική διαδικασία, ερμηνεύεται η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή τη

Διαβάστε περισσότερα »
Αδ. Γεωργιάδης : Η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης καλύπτει την ανατίμηση του πετρελαίου (video)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης : Η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης καλύπτει την ανατίμηση του πετρελαίου (video)

Αδ. Γεωργιάδης : Η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης καλύπτει την ανατίμηση του πετρελαίου (video)     Ομπρέλα προστασίας που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών επιχειρεί να απλώσει η

Διαβάστε περισσότερα »
Καλλιάνος για την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του: Είχα δεχθεί απειλές – Φοβάμαι περισσότερο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλλιάνος για την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του: Είχα δεχθεί απειλές – Φοβάμαι περισσότερο

Καλλιάνος για την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του: Είχα δεχθεί απειλές – Φοβάμαι περισσότερο «Είναι φοβερό αυτό που συνέβη» Ψύχραιμος προσπαθεί να παραμείνει ο Γιάννης Καλλιάνος, μετά την επίθεση με γκαζάκια

Διαβάστε περισσότερα »
Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Συνάντηση με όλους τους υποψήφιους προέδρους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Συνάντηση με όλους τους υποψήφιους προέδρους

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Συνάντηση με όλους τους υποψήφιους προέδρους Δείτε την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρώην πρωθυπουργού «Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida