Πτώση για τη ΝΔ στους νομούς της Β. Ελλάδας – Οι τρεις λόγοι της μειωμένης δυναμικής – Τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Πτώση για τη ΝΔ στους νομούς της Β. Ελλάδας - Οι τρεις λόγοι της μειωμένης δυναμικής - Τι δείχνουν τα γκάλοπ
Πτώση για τη ΝΔ στους νομούς της Β. Ελλάδας – Οι τρεις λόγοι της μειωμένης δυναμικής – Τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Μόνο τυχαία δεν ήταν η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν 10 μέρες, σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Γιαννιτσά και Έδεσσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  οι επισκέψεις του στη Βόρεια Ελλάδα θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα ποσοστά που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με τις εσωτερικές κι αν μη τι άλλο πραγματικές δημοσκοπήσεις της Πειραιώς που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που δημοσιεύονται.

Σύμφωνα με αυτές, λοιπόν, το κυβερνών κόμμα φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστά αρκετά μειωμένα σε σχέση με αυτά που πήρε στις εκλογές του 2019 – έναν χρόνο μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών – σε σημείο μάλιστα που προκαλεί «πονοκέφαλο» στους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών που έχουν στα χέρια τους αφορά ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του εκλογικού σώματος (της τάξεως του 2-3%), το οποίο είναι ικανό να παίξει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σύμφωνα με τις εσωτερικές αυτές δημοσκοπήσεις η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται μειωμένη σε συγκεκριμένες περιοχές κατά 10-15% και εκεί ακριβώς επιθυμούν να ρίξουν το βάρος. Αρχικά με την «πρώτη γραμμή», που αφορά σε περιοδείες κυβερνητικών στελεχών και στη συνέχεια με το «βαρύ πυροβολικό», τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι τρεις λόγοι της μειωμένης δυναμικής της ΝΔ στη βόρεια Ελλάδα

Οι δημοσκοπήσεις που βρίσκονται στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στενών του συνεργατών εξηγούν και τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζεται αποδυναμωμένη η Νέα Δημοκρατία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Οι λόγοι είναι σύμφωνα με πληροφορίες είναι τρεις.

Ο πρώτος είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αποκλειστικά συγκεκριμένες περιοχές, είτε από εργοστάσια που έκλεισαν και προκάλεσαν μεγάλα ποσοστά ανεργίας (Κοζάνη, Πτολεμαΐδα), είτε από σημαντικά έργα που δεν προχώρησαν, είτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα που αφορά αποκλειστικά την περιοχή.

Ο δεύτερος λόγος είναι ο τρόπος με τον οποίο ασκήθηκε η κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αρκετοί βορειοελλαδίτες που αντιτάχθηκαν προεκλογικά στη Συμφωνία αυτή και ταυτίστηκαν με τα όσα έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την 7η Ιουλίου 2019, αντιδρούν – και θα το δείξουν δια της ψήφου τους – στην αλλαγή ρότας της κυβέρνησης για το ζήτημα.

Ο τρίτος λόγος και διόλου ασήμαντος, όπως μαθαίνουμε, είναι η επιθετική στάση της χώρας μας απέναντι στη ρωσική εισβολή και η ταχύτατη (η Ελλάδα ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που έδειξαν την έμπρακτη στήριξή της) αποστολή μεγάλου στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία. Κάποιοι, θεωρούν ότι οι ισχυροί πολιτιστικοί, θρησκευτικοί και ιστορικοί δεσμοί Ελλάδας – Ρωσίας κινδυνεύουν να «σπάσουν» οριστικά κι αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμούν και θα το δείξουν κι αυτοί στην κάλπη.

Ένα μεγάλο ποσοστών των ψηφοφόρων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές και σήμερα εκφράζουν την αντίδρασή τους μέσω των φανερών ή των κρυφών δημοσκοπήσεων θα στηρίξει την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ένα άλλο τους Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό αναμένεται να συγκεντρώσει η… αποχή.

.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!