Τις  προγραμματικές  του  δεσμεύσεις, παρουσίασε την Κυριακή το μεσημέρι στην Πτολεμαϊδα, ο  Υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας  Στάθης Κοκκινίδης, καλώντας  όλους  τους  Υποψηφίους   Δημάρχους  της  Εορδαίας, να  συζητήσουν και να συμφωνήσουν  πριν από τις επικείμενες εκλογές του Μαϊου, για   βασικά θέματα που απαιτείται κοινή θέση και συνεργασία, όπως  η προετοιμασία  και  οι  υποδομές ,σχετικά με  την  έλευση  των  νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που ανακοινώθηκαν.

Ως  επικεφαλής με  την δημοτική  κίνηση «Με  το βλέμμα στο μέλλον» , ο  κ.Κοκκινίδης αναφέρθηκε  στα σημαντικά   προβλήματα της περιοχής  που έχουν να κάνουν  με  την υψηλή ανεργία, την εσφαλμένη  αντίληψη συνύπαρξης με  την ΔΕΗ, την έλλειψη επιχειρηματικότητας , την άναρχη  ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα  και  την έλλειψη υποδομών  για  την βελτίωση της  ποιότητας  ζωής.

Ανέπτυξε  τα κύρια σημεία  του προγράμματος του   για  την καθημερινότητα του πολίτη, την Κοινωνική Πολιτική καθώς και τα μικρά και μεγάλα έργα και εστίασε στην αναβάθμιση  της ουσιαστικής αυτονομίας και των  αρμοδιοτήτων των τοπικών κοινοτήτων, στην ενίσχυση του θεσμικού ρόλου της επιτροπής διαβούλευσης, όπως και στην αξιοποίηση του θεσμού των τοπικών δημοψηφισμάτων και την διενέργεια γενικών συνελεύσεων και λειτουργίας συμβουλίων γειτονιάς.

Όπως   υπογράμμισε  σε  δηλώσεις  του στην  ΕΡΤ  Κοζάνης  ο   κ. Κοκκινίδης  «υπάρχει  ανάγκη συνεργασίας  με όλες  τις υγιείς  δυνάμεις  του  τόπου, με στόχο μία Εορδαία  που θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής,  ανοιχτή για όλους , χωρίς αποκλεισμούς  και χωρίς διχασμούς»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης