Πώς υπολογίζεται το εφάπαξ παροχών αυτοαπασχολούμενων (εγκύκλιος)

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πώς υπολογίζεται το εφάπαξ παροχών αυτοαπασχολούμενων (εγκύκλιος)

Εγκύκλιος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, με θέμα «Εφαρμογή των περ. β και γ της παρ. 4 του άρθ. 35 του ν.4387/2016 (Α’ 85)».

Όπως αναφέρεται, «από 1/1/2017 συστήνεται στο ΕΤΑΕΠ Κλάδος Εφάπαξ Παροχών στον οποίο εντάσσονται όλα τα ταμεία, τομείς, κλάδοι και λογαριασμοί πρόνοιας του άρθρ. 75 του ως άνω νόμου και ως εκ τούτου η ετήσια μεταβολή της βάσης υπολογισμού των εισφορών για τα έτη 2014, 2015 και 2016 θα υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη την ενιαία βάση υπολογισμού των εισφορών όπως αυτή διαμορφώνεται από τις επιμέρους βάσεις όλων των εντασσόμενων ταμείων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών.

»Επισημαίνεται ότι, ο Κλάδος Εφάπαξ Παροχών του ΕΤΑΕΠ θα λειτουργεί, για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά για εφάπαξ παροχές από 1/1/2014 και εφεξής, καθώς και για τους ασφαλισμένους για εφάπαξ παροχές μέχρι 31/12/2013 και για χρόνο ασφάλισης από 1/1/2014 και εφεξής, με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC), το οποίο απαιτεί την ύπαρξη μηχανογραφικών εφαρμογών και την από 1/1/2014 μηχανογραφική τήρηση των ατομικών μερίδων των ασφαλισμένων όλων των εντασσόμενων στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., ταμείων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την τήρησή τους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε ολόκληρη την εγκύλιο ΕΔΩ

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...